Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Nema u Univerzalu ni korupcije, ni kriminala, ni političkog uhljebljivanja”

  Više sati trajala je današnja 14. sjednica Gradskog vijeća koja je započela odbijanjem HDZ-ova prijedloga da se u dnevni red uvrsti rasprava o poljoprivrednom zemljištu, te odbijanjem SDP-ova prijedloga da se s dnevnog reda skine donošenje odluke o izmjeni granice naselja Budrovci – Đakovo. Upravo oko te točke vodila se najduža rasprava tijekom koje je gradonačelnik Zoran Vinković demantirao, kako je kazao, priče da je riječ o bilo kakvom oduzimanju zemlje, nego da je riječ o usklađivanju granica naselja i adresa pojedinih tvrtki sa stvarnim stanjem. SDP je bio protiv jer, kako je kazao Josip Matkov, za to nema potrebe, zamjera što se ta odluka donosi bez konzultacija s Mjesnim odborom i istodobno izražavajući bojazan da su u pitanju neke druge namjere. Pozvao se i na stav Mjesnog odbora, odnosno predsjednika Vijeća mjesnog odbora na što mu je gradonačelnik Vinković replicirao konstatacijom da “Budrovci nisu SDP-ova enklava, nego sastavni dio grada, te da predsjednici mjesnih odbora nisu mali gradonačelnici”.
  Na kraju iscrpljujuće rasprave odluka je prihvaćena s 11 glasova za, 5 suzdržanih i tri protiv.
  Duža i na trenutke također žustra rasprava vodila se i o nerazvrstanim cestama tijekom koje su se čule optužbe HDZ-ovih vijećnika da gradska vlast nije dosad iskoristila mogućnost povlačenja sredstava iz EU fondova kao što su to učinile druge općine i gradovi, što je gradonačelnik demantirao uz obrazloženje da su i nerazvrstane ceste prigoda za to, ali uz uvjet sređenih vlasničkih odnosa.
  14. sjednica Matkov Većinom glasova prihvaćene su i izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Đakova koji se tim izmjenama, kako je pojasnio gradonačelnik, bitno ne mijenja jer se radi o omogućavanju provedbe Zakona o gospodarenju otpadom, te određenim zahtjevima fizičkih i pravnih subjekata namijenjenih gospodarskim sadržajima i proširenju građevisnkog područja Đakova, Selci Đakovački i Budrovci.
  Opsežna rasprava vodila se i predloženom pripajanju dviju gradskih tvrtki Poduzetničkog centra i Cita u jedno poduzeće Poduzetnički centar Cito d.o.o, što je gradonačelnik Zoran Vinković obrazložio racionalizacijom.
  “Ne radi se, dakle, o onome što je objavljeno na određenim press konferencijama o nastavku “dražesne koalicije”, uhljebljivanju nekoga i slično, bit će raspisan natječaj, a nova tvrtka, osim knjigovodstvenih poslova morat će se baviti i onim čime se trebao baviti Poduzetnički centar, a to je pomoć poduzetništvu, gospodarstvu, obiteljskim gospodarstvima, ali raditi na pripremi projekata za natječaje EU fondova”, pojasnio je gradonačelnik najavivši da će ta tvrtka samo u početku biti na proračunu.
  I predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo istaknuo je potrebu za racionalizacijom najavivši da će se direktor tvrtke izabrati natječajem, te posebno naglasio kompetencije za izradu projekata EU, odnosno da bude, kako je kazao, ” na usluzi svim građanima, svim poduzetnicima, Gradu Đakovu i gradskim trgovačkim društvima i da na taj način opravda svoje radno mjesto”.
  Govoreći o financijskom poslovanju Cita Soldo je ukazao i na dugovanja političkih stranaka prema tom gradskom poduzeću, a posebno je apostrofirao SDP i njegovih, kako je rekao, “gotovo 70.000 kuna duga za najam i režijske troškove”.
  14. sjednica Galic Replicirajući mu Josip Matkov je pitao zašto se isti princip racionalizacije nije primijenio i u Univerzalu gdje su umjesto jednog direktora dva plus, kako je kazao, savjetnik. Matkova je također zanimalo zašto se i za Univerzal nije raspisao natječaj za direktora, kao što se to najavljuje za Poduzentički centar.
  Soldo mu je odgovorio da je neto trošak sadašnje uprave Univerzala manji od troškova bivših uprava Univerzala, kao i od troška uprave Đakovačkog vodovoda, te ga pozvao da SDP podmiri dugovanja prema gradu.
  Reagirao je i gradonačelnik Zoran Vinković pojašnjenjem da po zakonu nije dužan raspisati javni natječaj, te je pozvao Matkova da prestane govoriti o Univerzalu kao tvrtki u kojoj se događa korupcija, kriminal.
  “Nema tamo ni korupcije, ni kriminala ni političkog uhljebljivanja”, odgovorio je gradonačelnik usporedivši stanje u Univerzalu sa stanjem u Đakovačkom vodovodu.
  S obzirom da je o tome bilo riječi i na aktualnom satu, gradonačelnik Vinković najavio je da će od svih direktora i ravnatelja gradskih tvrtki tražiti podatke o plaćama.
  Osim odluke o pripajanju Cita i Poduzetničkog centra, većinom glasova prihvaćen je i prijedlog Pravilnika o organizaciji i načinu naplate parkiranja, a vijećnici su razmotrili i još nekoliko drugih točaka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog