Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Raguž: “U Đakovu na djelu makijavelistička paradigma politike”

  “Živjeti u Đakovu danas nije lagano, jer to znači gledati kako se gasi gospodarstvo, gledati kako opadaju razine socijalne i zdravstvene zaštite, gledati kako nam ukidaju rodilište, sudove, tijela državne uprave, odnosno gledati kako gospodarski i društveno propadamo”, konstatirao je na konferenciji za novinare đakovačkog HDZ-a Marko Raguž ocijenivši da su za to stanje odgovorni političari koji su promovirali makijavelističku paradigmu politike prema kojoj, kako je kazao, “cilj opravdava sredstvo”.
  Pozivao je političke stranke, posebno SDP i HNS, ali i ostale stranke lijevog političkog spektra, da se pozicioniraju, odnosno odrede u cilju optimalnog političkog djelovanja, te da prestanu HDZ-u imputirati ekstremni etnocentrizam.
  HDZ, kako je naglasio Raguž, želi voditi politiku na jasan i transparentan način i to očekuje i od političkih oponenata, ali, kako je dodao, “đakovačka politička scena danas je sve samo ne jasna, transparentna i politički opravdana”.
  “HDZ je jedina konstruktivna oporba čudno sastavljenoj vladajućoj većini koju predvodi Zoran Vinković”, kaže Raguž konstatirajući da su SDP i HNS prestali biti oporba onoga trenutka kada se HDZ povukao iz tehničke koalicije s HDSSB-om.
  HDZ Mikulic “Većina u Gradskom vijeću predvođena HDSSB-om, kojima su se pridružili laburisti, HSS-ovac i nekoliko prebjega iz HDZ-a, čudno je sastavljeno društvo prepuno političkih apsurda”, tvrdi Raguž.
  “SDP i HNS iz pozadine to samo promatraju i na taj način potiho podržavaju, jer ipak je to vlast nastala na dvanaestogodišnjem kontinuitetu kojem su i oni kumovali, pa stoga snose i veliki dio odgovornosti za katastrofalno lošu političku, gospodarsku i opće društvenu situaciju u gradu Đakovu”, zaključuje Raguž tražeći pojašnjenje svih prozvanih.
  Konferenciju za novinare đakovačkog HDZ-a okončao je predsjednik Marino Mikulić uputivši ponovno pitanje gradonačelniku u vezi 17,9 milijuna kuna koji su, kako je rekao, nenamjenski potrošeni. Podsjetio je gradonačelnikovu izjavu nakon izbora da je taj novac pokraden.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog