Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Potpisani prvi ugovori o zakupu zemlje

  Današnjim potpisivanjem prvih 20 ugovora o zakupu, od oko 130, započelo je konačno rješavanje “đakovačkog zemljišnog slučaja”, koji je počeo 2002. godine i koji se sve dosad bezuspješno povlačio po ladicama odgovornih, ali i medijima.
  Agencija za poljoprivredno zemljište dala je suglasnost na dvije trećine čestica takozvanog ” malog natječaja”, odnosno na ukupno 2.500 hektara, pojasnio je gradonačelnik.
  Za preostalih 700 hektara Grad će, kako je najavio gradonačelnik Vinković, insistirati da se odluka o zakupu ne donosi prije najavljenih izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje bi, kako se očekuje, išle u prilog obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.
  Današnjim ugovorima zemlja se daje u zakup na tri, odnosno 20 godina, što ovisi o odobrenim površinama, a među onima koji su prvi potpisali ugovor je Tomislav Baran iz Selaca Đakovačkih.
  On je aplicirao za 50 hektara koje je i dosad obrađiavo, a dobio je 25 hektara na 20 godina, što mu, priznaje, nije dovoljno za 80 grla stoke, koliko ima.
  Potpisivanje preostalih ugovora o zakupu zemlje bit će nastavljeno sljedećih dana, a na sve te ugovore suglasnost je dalo i Državno odvjetništvo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog