Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić upozorio na pošast suvremenog ropstva

  Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić danas je u đakovačkoj katedrali, na spomendan sv. Josipe Bakhite, predvodio svečano misno slavlje u povodu Svjetskog dana molitve protiv trgovanja ljudima. Prenoseći riječi pape Franje o suvremenom ropstvu iz poruke za Svjetski dan mira, u koja se ubrajaju krijumčarenje ljudi, trgovina migrantima, prostitucija, trgovina ljudskim organima, prosjačenje i izrabljivanje ljudi, nadbiskup je svoja razmišljanja stavio i u današnji kontekst društvenih, političkih i ekonomskih okolnosti koje ljude tjeraju na život i rad u uvjetima nedostojnog čovjeka, osobito kada tome, kako je rekao, pogoduje i nacionalno zakonodavstvo.
  Pogledajmo što se danas događa, kako mnogi privatnici iskorištavaju ljude, kako je njihovo radno mjesto doista novi oblik ropstva – od rada nedjeljom po trgovinama, brojnih neplaćenih prekovremenih sati, do toga da se ne smiju ni požaliti jer kažu, ima toliko drugih koji čekaju radno mjesto, i gdje svi pomalo, i država i njezine službe, zatvaraju oči, inspekcije koje ne prate što se događa i ne štite prava radnika. Štoviše, vidimo i pokušaj donošenja novoga Zakona o radu kojim se ide u prilog poslodavcu da može manipulirati radnikom i da se smanjuju prava radnika. Papa upozorava i na te nove, suvremene oblike ropstva koji se rađaju na taj način, rekao je nadbiskup Hranić, naglasivši koliko su ozbiljni problemi suvremenog ropstva prema kojima nitko ne smije ostati gluh i slijep.
  Moramo prepoznati da se suočavamo s globalnom pojavom i svi smo pozvani činiti sve i boriti se ne samo protiv fizičke, već i protiv moralnih bolesti koje su prisutne u našem društvu, poručio je nadbiskup.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog