Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Glogoški: “Prepoznali smo namjere ove vlasti i zato smo u Savskoj”

  publikadjuro glogoski «Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji moraju imati mjesto u hrvatskom društvu, a Domovinski rat u povijesti», kazao je između ostalog Đuro Glogoški govoreći pred tristotinjak đakovačkih branitelja na tribini «100 posto za Hrvatsku» koju je organizirala Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
  Pojašnajvajući razloge braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66 Glogoški je rekao kako branitelji nisu završili posao nakon Domovinskog rata.
  «Ostali smo dužni hrvatskom narodu, moramo počistiti u svom dvorištu. Povjerovali smo tada onima kojima smo prepustili državu, a oni je uništili i opljačkali, pa nam djeca morajuj odlaziti vani», konstatirao je Glogoški istaknuvši da su problemi počeli već nakon smrti Gojka Šuška i Franje Tuđmana, te da je sustavno smanjivanje i ukidanje braniteljskih prava počelo od 2001. godine. Upozorio je da aktualna vlast unazad dvije, tri godine svojim odlukama i prebacivanjem prava hrvatskih branitelja u druge zakone radi na ukidanju identiteta hrvatskih branitelja, a da je krajnji cilj izjednačiti žrtvu i agresora, Domovinski rat s građanskim ratom…
  «Prepoznali smo namjere ove vlasti i zato smo u Savskoj. Domovinski rat nestaje u zakonima, pravilnicima…. U Ministarstvo branitelja postavili su partizane, ustaše, četnike….», naglasio je Glogoški istaknuvši da je dosad oko 3.000 branitelja počinilo samoubojstvo, a oko 38.000 ih je umrlo, te da se o tome šuti. Upozorio je također da su se mirovine stradalnicima Domovisnkog rata dosad smanjile od 28 do 40 posto. Ministra Matića, kojega naziva bivšim, optužuje da laže, kao i premijera Milanovića, te je pozvao branitelje na strpljenje. Najavio je da će potpisima zastupnika nastojati osigurati u Saboru raspravu o braniteljima, te poručio da neće odustati od zahtjeva.
  Na tribini su govorili i Ante Deur, Damir Buljević i Josip Klemm koji je od đakovačkih branitelja zatražio povjerenje jer, kako je kazao, «sutra može doći dan kada ćemo zvati sve branitelje u Zagreb».

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog