Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Vladine mjere jeftin predizborni potez”, tvrdi gradonačelnik Vinković

  Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković ponovio je na konferenciji za novinare u “pet do 12” svoju ocjenu da je vladina mjera oprosta duga najugroženijem dijelu stanovništva zapravo “jeftin predizborni političko demagoški potez kojim se zamagljuje stvarno stanje u zemlji”.
  Iako, kako kaže, nema ništa protiv toga da se pomogne socijalno najugroženijima, smatra da ta mjera nije u skladu sa Zakonom o proračunu zbog čega traži od Porezne uprave da se očituje, a ministar financija da obrazloži tu odluku.
  “Ovaj sporazum je sad van okvira Zakona o proračunu”, kategoričan je Vinković upozoravajući na odredbe tog zakona koje predviđaju visoke kazne za jedinicu lokalne samouprave i njezina čelnika, ukoliko nisu poduzeli sve mjere naplate gradskih potraživanja.
  Vinkovć također ističe da to nije niti vatrogasna mjera jer se stanje u Hrvatskoj pogoršalo unazad tri godine o čemu, kako navodi, govore podaci o broju nezaposlenih, o odlasku cijelih obitelji iz Hrvatske, o padu proizvodnje, minimalnim plaćama i niskim mirovinama.
  “To je političko licemjerje kojim se zamagljuje stvarno stanje u Hrvatskoj”, konstatirao je đakovački gradonačelnik kritizirajući i vladinu odluku o zamrzavanju tečaja švicarskog franka nazivajući to, kako je rekao, “zakopavanjem glave u pijesak”.
  “To jednostavno nije mjera koja će pomoći građanima koji su se zadužili u švicarskim francima, nego neizostavno treba napraviti konverziju kredita u kune i to po tečaju švicarskog franka na dan isplate kredita”, predlaže Vinković.
  Đakovački gradonačelnik upozorava i na veliki broj tvrtki, odnosno poduzetnika koji su također digli kredite u švicarskim francima, a s tim u vezi proziva i Ustavni sud što odugovlači s rješavanjem ustavne tužbe o valutnoj klauzuli.
  “Mogu shvatiti da je politički montirani proces protiv Branimira Glavaša,odnosno njegova tužba na Ustavnom sudu čekala četiri i pol godine radi politike, ali ne mogu shvatiti da odluka ili tužba koja je vezana za valutnu klauzulu također stoji četiri godine”, konstatirao je Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog