Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Oprost duga i Đakovčanima

  Grad Đakovo će, kako je na konferenciji za novinare najavio gradonačelnik Zoran Vinković, pristupiti Sporazumu o oprostu duga, a potpisivanje se najavljuje za 5. veljače. No, gradoančelnik je pozvao Vladu da uredbom ozakoni i mogućnost potpisivanja sporazuma, ali isto tako i same sporazume i da ga, kako je rekao, ” prije svega usuglasi sa Zakonom o proračunu”. Posebno se to odnosi na nalaze Državne revizije i prekršaje koje rješava Porezna uprava.
  Đakovački gradonačelnik ne vjeruje ni u djelotvornost te mjere.
  “I dalje tvrdim da se ovdje ne radi o mjeri kojom će se poboljšati život tih građana, nego će se jednostavno oprostiti nešto što se i ne može naplatiti, a oni će i dalje živjeti jednako, ako zadovlje kriterije iz protokola”, konstatirao je gradonačelnik.
  Vinković je zatražio i javno obrazloženje u vezi poreza na dohodak, odnosno izdavanja potrebnih potvrda: potvrde o prebivalištu i o uzdržavanim članovima.
  “Zbog čega jedinice lokalne samouprave moraju izdavati potvrdu o stalnom boravku na području određene jedinice lokalne samouprave kada za to zakonom nisu nadležne? “, pita gradonačelnik podsjećajući da potvrdu i prebivalištu izdaje policija, a potvrde o uzdržavanim članovima porezna uprava.
  Gradonačelnik Vinković smatra da ne postoji zakonska mogućnost da taj posao obavljaju gradovi i općine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog