Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Općina Semeljci pred prijevremenim izborima

  Općina Semeljci suočava se s krizom vlasti i izgledni su prijevremeni izbori, a razlog je neprihvaćanje proračuna za ovu i rebalansa proračuna za prošlu godinu. Proračun je odbila većina koju u Općinskom vijeću čini sedam vijećnika među kojima su 2 nezavisna, 2 bivša vijećnika HSS-a, 2 HDSSB-ova i jedan HDZ-ov vijećnik. Oni su na konferenciji za novinare u Vrbici optužili načelnika Grgu Lončarevića za zlouporabu ovlasti, netransparentno trošenje proračunskih sredstava, pumpanje troškova, te za niz drugih radnji s elementima kaznenog dijela, ocijenio je predsjednik Općinskog vijeća Juro Čapalija.
  “Načelniku se prvi put dogodilo da je izgubio većinu u Vijeću, naučio je raditi sam, samovoljno donositi odluke, opstruira nas, ne uvažava, optužuje nas da mi kočimo napredak, ne štedi se i gubi se vrijeme….”, konstatirao je Čapalija.
  “Kroz određene stavke vrši se pumpanje prema komunalnom poduzeću što je nama neprihvatljivo”, obrazložio je razloge odbijanja proračuna Petar Blažević posebno istaknuvši i putne naloge kroz koje se godišnje isplaćivalo 55.000 kuna, a za te naloge, kako je rekao Blažević, Ministarstvo financija je utvrdilo da su “nevjerodostojne isprave”.
  Oporbeni vijećni tvrde da je pričinjena šteta velika, te od nadležnih institucija, kojima su proslijedili dokumentaciju o, kako navode, načelnikovim radnjama s elementima kaznenog djela, očekuju brzu reakciju.
  Naveli su također da ih načelnik optužuje da iza njih stoji tvrtka Osatina, odnosno njezin vlasnik Mirko Ervačić, što odbacuju.
  “To je tvrtka koja puni 40 posto općinskog proračuna i koja zbog načelnika seli svoje sjedište, odnosno upravu u Viškovce, što će se negativno odraziti na proračun”, ističu oporbeni vijećnici demantirajući veze s Ervačićem u vezi situacijeu Vijeću, ali priznajući da su od njega tražili da svoju odluku o preseljenju sjedište tvrtke prolongira do okončanja ove situacije.

  grgo odgovara na optuzbe Prozvani načelnik Grgo Lončarević ne boji se prijevremenih izbora i tvrdi da se iza svega, odnosno optužbi za netransparentno trošenje sredstava, putnih troškova i pumapnje proračuna kriju osobni interesi pojedinaca koji su već gubili izbornu trku s njim i koji kritiziraju sve što se radi.
  “Projekti koji se realiziraju na području općine, a takvih je trenutno sedam, govore zašto se pumpa proračun, a vrijednost tih projekata je 10 milijuna kuna i financiraju se iz sredstava EU i ministarstava. Ako se tome doda 5 milijuna kuna realnog proračuna, onda se dođe do “pumpanog” proračuna”, pojašnjava načelnik Lončarević.
  “Mještani znaju što sam radio 14 godina, a za kriminalne djela me optužuju upravo oni koji bi tako radili”, tvrdi prozivani načelnik.
  Lončarević odbacuje i tvrdnje o Osatini jer, kako kaže, tu je firmu uvijek navodio kao najvećeg nositelja zapošljavanja i razvoja.
  “Naši prihodi neće opasti ukoliko ta tvrtka promijeni svoje sjedište, nego samo ako nema dobiti jer jedino porez od dobiti bi mogao pripasti nama zato što je sjedište ovdje. Porez od zaposlenika i svega ostaloga pripast će nama čak i da sjedište bude u Južnoj Americi “, pojašnjava načelnik prozivajući oporbene vijećnike da takvim pričama plaše mještane.
  Razlog opstrukcije rada općinske vlasti su osobne ambicije trojice pojedinaca, konstatirao je načelnik Lončarević.
  “Ono sve što se ovdje radi trebali su raditi njih trojica, jedan zidar je trebao zidati, drugi je trebao struju raditi, a treći je, ne znam što, trebao ugostiteljstvo raditi i takve stvari, a to se neće dogoditi dok sam ja načelnik, nego će to raditi tvrtke odabrane putem javnog natječaja”, zaključio je načelnik Lončarević.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog