Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obnova Strossmayerova trga prije ljeta!?

  Prvi konkretni radovi na obnovi Strossmayerova trga mogu se očekivati sredinom ove godine, a o tome će biti riječi i na skorašnjem sastanku gradonačelnika Zorana Vinkovića s nadbiskupom Đurom Hranićem, na kojem bi se trebalo razgovarati i o mogućnosti dopune tog projekta.
  “Radovi na Strossmayerovom trgu su već započeli, imamo jednu ispostavljenu situaciju radi koje smo i povukli sredstva iz Ministarstva kulture za dio nabavljenog materijala. S druge strane završena su sva arheološka iskapanja koje je platio Grad Đakovo kao investitor, a nakon sastanka s nadbiskupom 23. siječnja, a koji je vezan uz mogućnost dopune projekta u vezi rasvjete katedrale, obnove stepeništa, te izgradnje invalidskog pristupa, očekujem da ćemo nakon toga, sredinom ove godine, odnosno početkom ljeta, a možda i ranije, početi s radovima”, kaže gradonačelnik.
  Vinkovic o anonimnom pismu
  O mogućnostima dopune projekta obnove Strossmayerova trga uključenjem i platoa, odnosno stepeništa ispred katedrale, bilo je riječi i ranije, no tada to nisu dopuštali konzervatori, podsjeća gradonačelnik Vinković.
  “Nadam se da ćemo sada uspjeti s obzirom da postoje i drugi zakonski propisi, a jedna od bitnih stvari je svakako mogućnost osvjetljavanja katedrale sa Strossmayerova trga”, dodaje gradonačelnik.
  STROSSMAYEROV TRG 02
  I pored priča o nenamjenskom trošenju sredstava namijenjenih obnovi Strossmayerova trga, gradonačelnik tvrdi da novac nije upitan.
  “Sredstva za obnovu Strossmayerova trga su planirana proračunom Grada Đakova u ovoj i idućoj godini, sredstva postoje i ne ovisi to samo o punjenju proračuna i na taj način će biti zaokružena ova priča”, tvrdi gradonačelnik uz napomenu da se dopunom projekta obnove trga rekonstrukcijom stepeništa katedrale otvara i mogućnost ulaska i u fondove EU, ali i Fond za regionalni razvoj.
  Ove je godine za radove na obnovi Strossmayerova trga predviđeno milijun kuna, a sljedeće godine 8 milijuna, navodi gradonačelnik ističući da je, krenu li radovi u svibnju i lipnju, realno očekivati završetak do 50. jubilarnih Đakovačkih vezova sljedeće godine.
  Vrijednost cijele investicije je 11 milijuna kuna.

  STROSSMAYEROV TRG 03

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog