Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Na bivšem odlagalištu prostor za sport i rekreaciju

  U Semeljcima je označen početak radova na sanaciji odlagališta otpada Stara ciglana. Investicija vrijedna 2,8 milijuna kuna financirat će se bespovratnim sredstvima Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s kojima je ugovor o tome načelnik Grgo Lončarević potpisao u lipnju prošle godine.
  “Sanirat će se 7.050 četvornih metara, ukupna površina tog prostora je tri hektara, a lokacija je predviđena za sport i rekreaciju, odnosno igrališta, park, šetnicu….”, najavio je načelnik Lončarević. Radovi bi trebali biti gotovi do sredine ljeta.
  “Projekt sa 85 posto sredstava sufinancira EU, a 15 posto će sudjelovati Fond za zaštitu okoliša i zasada je to jedini projekt koji se sufinancira sredstvima EU. Postoji još odlagališta na području Općine no ta odlagališta su u nacionalnom sufinanciranju”, pojasnila je Slavica Lulić iz Fonda za zaštitu okoliša.
  Maja Rožić iz Odjela za provedbu projekata Ministarstva zaštite okoliša naglasila je da je projekt financiran u sklopu Operativnog programa zaštite okoliša iz financijskog razdoblja 2007.-2013., a sanacijom tog odlagališta Hrvatska će se približiti ispunjenju indikatora koje je preuzela Ugovorom o pristupanju, odnosno povećat će se površina saniranih odlagališta u RH.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog