Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zaklada “Dr. Nikola Dogan” pomaže siromašnim učenicima i studentima

  Ukupno 64 učenika i studenta iz cijele Đakovačko-osječke nadbiskupije ove će školske, odnosno akademske godine primati potporu iz Nadbiskupijske Zaklade dr. Nikola Dogan.
  Ove su godine pristigle 272 zamolbe, a potporu će kroz deset mjeseci primati 21 učenik osnovne, 23 učenika srednje škole i 20 studenata.
  Korisnicima zaklade odluke su uručene na prigodnoj svečanosti koja je održana u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici, a tom prigodom đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić upozorio je na sve veće siromaštvo u društvu i potrebu za solidarnošću.
  «Crkva kroz svoje karitativne, ali i druge programe nastoji ublažiti tešku socijalnu situaciju koja posebno pogađa najmlađe, odnosno djecu. Njima se kroz školovanje moraju osigurati dostojanstveni uvjeti», naglasio je nadbiskup Hranić posebno istaknuvši da ga je dirnula priča o gladnom učeniku iz Belog Manastira kao i fotografije djece koja sa starijima čekaju u redovima za pučku kuhinju.
  Nazočnima se obratio i dr. Ivan Zirdum, član zakladne uprave, a upravitelj vlč. Ivica Rebić podsjetio je da je prva sredstva za učenike i studente u potrebi oporukom ostavio prof. dr. Nikola Dogan, kanonik i prvi dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, po kojemu je Zaklada i dobila ime. Glavni kriterij pri dodjeli potpore je socijalni status, a posebno se vodi računa o višečlanim obiteljima. Ove godine među korisnicima je i nekoliko učenica iz poplavom pogođenog područja, a godišnji iznos potpore se kreće od 4 do 6 tisuća kuna.
  Uz svećenike, zakladu pomažu i drugi «ljudi dobra srca», kao i oni koji su se uključili u projekt «Jedan novčić – zalog za našu budućnost», rekao je velečasni Rebić pozvavši sve koji to mogu i žele da svojim prilozima omoguće da što više djece i mladih nastave školovanje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog