Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Slab odaziv za osposobljavanje civilne zaštite

    Članovima Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništva civilne zaštite i pripadnicima postrojbi civilne zaštite opće namjene Grada Đakova uručene su potvrde o završenom stručnom osposobljavanju.
    Tom prigodom Cvjetko Obradović, pročelnik Područnog ureda Državne uprave zaštite i spašavanja, upozorio je na slab odaziv na ovome području.
    “Nedavne ugroze su pokazale da sustav civilne zaštite treba dograditi i stoga se nakon poplava krenulo u sustav osposobljavanja civilne zaštite opće namjene, a cilj je na području Osječko-baranjske županije osposobiti oko 750 pripadnika za onaj najosnovniji vid poslova poput punjenja vreća s pijeskom, spašavanje ugroženih i slično, kako se za to ne bi trebalo angažirati vojsku, policiju i vatrogasce, kao što je to bio slučaj ove godine”, pojasnio je Obradović. Odaziv na području Grada Đakova bio je svega 25 posto, što je izuzetno slabo, ocijenjeno je.
    osposobljavanje CZ “No, nije to samo slučaj Đakova, nego svih većih gradova na području Osječko-baranjske županije, ali istodobno veseli što je odaziv bio izuzetan u manjim sredinama”, naglašava Obradović.
    Upravo tom segmentu će se ubuduće posvetiti posebna pozornost, najavljuje Ivan Išasegi, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Grada Đakova.
    “Stožer Civilne zaštite je oformljen i upravo obuka i opremanje većeg broja ljudi je prioritet u sljedećoj godini, a za to su predviđena i određena materijalna sredstva. Shvatili smo da Civilna zaštita ima veliku ulogu u nepogodama koje su sve češće”, zaključuje načelnik Stožera zaštite i spašavanja Grada Đakova dogradonačelnik Ivan Išasegi.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog