Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić: “Bog je blizak svima koji su u nevolji”

  “Božićno otajstvo na osobit način pokazuje kako je Bog blizak svima koji su u nevolji – siromašnima, osobama koje su ostale bez radnog mjesta ili mjesecima nisu primile zasluženu plaću za svoj rad, obiteljima koje moraju živjeti s malim primanjima i nalaze se na rubu siromaštva, onima koji strahuju da bi zbog ovrha mogli ostati i bez nužnog krova nad glavom, beskućnicima, ali i onima koji su upali u različite oblike ovisnosti i zarobljenosti”, poručuje, između ostalog, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u ovogodišnjoj pastirskoj božićnoj poruci koju je uputio s tradicionalnog susreta s novinarima slavonskih redakcija. “Postojeći oblici siromaštva samo ukazuju kako je u našem svijetu prisutan grijeh koji je uzrok nepravdama i različitim oblicima ropstva”, upozorava .
  Tijekom susreta s novinarima nadbiskup Hranić prokomentirao je i predizbornu kampanju i podsjetio na poruku hrvatskih biskupa u kojoj se pozivaju vjernici da iziđu na predsjedničke izbore jer je neizlazak, kako je kazao, “grijeh propusta”.
  “Prilično smo snažno naglasili – ne izričito, ali iz svega je jasno – da je neizlazak na izbore grijeh propusta i da vjernici trebaju osjećati odgovornost u savjesti – da je apstinirati od izbora i nesudjelovanje u političkom životu zemlje, prigovarati, biti nezadovoljan, a ne davati doprinos u onome što mogu – da nije do kraja odgovorno i nije do kraja savjesno”, istaknuo je nadbiskup Hranić.
  nadbiskup Hranic Bozic 14. Vjernici sami trebaju prosuditi koji od kandidata je najbliži vrijednostima koje zagovaraju hrvatski biskupi, odgovorio je nadbiskup Hranić na pitanje koji od četvorice kandidata najviše odgovara kriterijima koje biskupi spominju u svome pismu vjernicima.
  “Idealnog ne vidimo,… ali, zar sam i ja idealan. Vjernici imaju svoju savjest i mi ih to podučavamo i istaknuli smo neke kriterije – da trebaju imati svoju savjest da sami prosude i gledaju. Ne trebamo im mi stavljati naočale. Mislim da mi biskupi trebao poštovati naše vjernike i građane, da su dovoljno pametni i da trebamo poštovati ono što izaberu. Crkva uvijek stoji iza onoga tko je legalno izabran”, konstatirao je nadbiskup Hranić.
  Govoreći o teškoj socijalnoj i gospodarskoj situaciji upozorio je na sve veći broj onih na rubu gladi.
  nadbiskup Hranic pred novinarima “Silno me je zaboljelo kada sam čuo za ono dijete na području naše Nadbiskupije, u Belome Manastiru, koje je svakodnevno dolazilo svojoj učiteljici moleći ju da mu da nešto za jelo. Mi vidimo djecu koja dolaze u redove za pučku kuhinju… Sve nas to ozbiljno upozorava da mi imamo i onih koji su na rubu skoro i gladi”, odgovorio je nadbiskup Hranić.
  S obzirom na gospodarski recesiju koja već dugo traje, Crkva kroz pučke kuhinje nastoji ublažiti to tteško stanje, naglasio je nadbiskup Hranić podsjetivši da je ove godine otvorena pučka kuhinja u Slavonskom Brodu za što je utrošeno 2,8 milijuna kuna, te da se danas otvara u Vinkovcima, a ozbiljno se, kako je kazao, razmišlja i o otvaranju pučke kuhinje u Vukovaru.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog