Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Univerzal najavljuje energetsko certificiranje zgrada

  Od 60 zgrada kolektivnog stanovanja, s koliko Komunalno poduzeće Univerzal upravlja, za njih 29 pokrenut je danas postupak energetskog certificiranja, što prethodi izradi projektne dokumentacije i građevinskim radovima na proljeće tijekom kojih će biti zamijenjena stolarija, uređena fasada i krovište.
  Najavili su to na konferenciji za novinare gradonačelnik i predsjednik Skupštine Univerzala Zoran Vinković, Goran Soldo, predsjednik Nadzornog odbora i direktor Mile Kaselj.
  Gradonačelnik Vinković podsjetio je da je sličan projekt već proveden za obiteljske kuće, te je izrazio nadu da će se kroz to pokrenuti i građevinske tvrtke, ali i pridonijeti kvaliteti življenja i uređenju grada.
  Predsjednik Nadzornom odbora Goran Soldo naglasio je da se projekt sa 40 posto sufinancira sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 60 posto korisnici stambenih zgrada. Tom mjerom omogućit će se vlasnicima stanova da kroz jedan povoljan model dođu do energetskog certifikata koji je uvjet za kupoprodaju, ali i kredit, pojasnio je Soldo.
  Fond sufinancira i izradu projektne dokumentacije, a nakon toga na proljeće se očekuju i radovi koje Fond sufinanciraju sa 60 posto, a ostalo stanari kroz pričuvu, tvrdi predsjednik NO Univerzala.
  potpisivanje u Univerzalu“Što je toplinska učinkovitost veća, to su i povoljniji financijski uvjeti koje banke nude, a osim nove, ljepše vizure grada i kvalitetnijeg življenja, kao konačni efekt ovog projekta je i poticanje obrtnika i svih onih koji se bave proizvodnjom stolarije, uređenjem krovišta, fasada, prodajom građevinskog materijala …”, zaključio je Soldo.
  Iz Univerzala, koji upravlja s ukupno 1020 stanova u 60 zgrada, već su se prijavili za nastavak tog projekta na sljedećih 18 zgrada kolektivnog stanovanja, a za prvih 29 ugovor su potpisali direktor Univerzala Mile Kaselj i direktor Đakovoprojekta Franjo Mikuš, istaknuvši da će to povećati i vrijednost tih stanova.
  Uprava Univerzala najavljuje osnivanje i nove radne jedinice koja će se brinuti za sustavno i cjelovito održavanje zgrada kolektivnog stanovanja kojima upravlja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog