Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Humanitarna akcija “Među nama – siromah siromahu”

  Zahvaljujući humanitarnoj akciji “Među nama – siromah siromahu”, koju organizira Franjevački svjetovni red, odnosno Terezijin krug, i ovoga će Božića osobama u potrebi i starijima i osamljenima stići pomoć. Akcija je trajnog karaktera, provodi se već desetak godina, ističe voditeljica sestra Karmela Dominković.
  “Od 17. do 22. prosinca pedesetak volontera obilaze adrese u Đakovu, Punitovcima, Josipovcu Punitovačkom i Sikirevcima i posjećuju ljude u potrebi, a zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim milodarima uspjeli smo osigurati nekoliko obiteljskih paketa za višečlane obitelji i to već radimo tradicionalno”, ističe sestra Karmela.
  Pomoć se sastoji od osnovnih životnih namirnica; višečlanim obiteljima veliko pakovanje brašna, nekoliko kilograma šećera, nekoliko litara ulja, te slatkiši za djecu, a starijim i osamljenim osobama simbolične poklone, pa su uz čestitku dobili keks, sok, domaće rezance, po koji slatkiš, jabuku, smokvu….
  Sestra Karmela upozorava da je, uz sve veći broj onih kojima je pomoć potrebna, sve prisutnija i ravnodušnost, ali isto tako da još uvijek postoje i oni koji su spremni pomoći.
  “Osjeća se jako duboka socijalna kriza, koja predugo traje i otuda se javlja i ta ravnodušnost jer svima treba pomoć”, ističe sestra Karmela podsjećajući na staru narodnu mudrost prema kojoj “Ne daje onaj koji ima, nego onaj koji je naučio davati”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog