Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dom za starije i nemoćne zasad bez poskupljenja smještaja

  Iako su slične ustanove već dosad korigirale, odnosno povisile cijene smještaja, u đakovačkom Domu za starije i nemoćne osobe zasada nema takve odluke.
  To je izravno povezano s minimalnim financijskim standardima za zaposlene, kapitalna ulaganja i materijalne troškove koje određuje Vlada, pa ukoliko tu dođe do promjena, onda bi došlo i do korekcije cijene smještaja, pojašnjava ravnateljica Branka Barna.
  Podsjeća, međutim, da se cijene u toj ustanovi nisu mijenjale u zadnjih 12 godina, a da su u međuvremenu porasli svi drugi troškovi, te da su i mirovine rasle.
  “Po meni, nema opravdanja da se nije išlo gore s cijenama, čak smo to i predlagali, ali na to nismo mogli utjecati”, priznaje ravnateljica Barna.
  Cijena smještaja u dvokrevetnoj sobi s balkonom je 1.860 kuna, u jednokrevetnoj sobi s kupaonom 2.000 kuna, smještaj u stacionaru zdravstvene i pojačane njege kreće se od 2.200 do 2.700 kuna u novom dijelu, a apartmanski smještaj je 2.300 kuna, pojašnjava ravnateljica Barna uz napomenu da država osigurava 40 posto sredstava, a ostalo su vlastita sredstva Doma, odnosno cijena koju plaćaju korisnici.
  Dom za starije i nemocne “Opravdanja za povećanje cijena u svakom slučaju ima, jer dovoljno je pogledati samo cijenu smještaja u privatnim ustanovama koja iznosi 3.500 kuna, a njihove i naše usluge su neusporedive po kvaliteti, ali u našu korist”, tvrdi ravnateljica đakovačkog Doma za starije i nemoćne.
  Prema kalkulacijama, realna cijena smještaja je oko 3.500 kuna, pa je, kako navodi, bespredmetno povećavati cijenu ako to neće biti bar 25 posto, kao što su to već dosad učinile slične ustanove.
  O zanimanju za smještaj u toj ustanovi dovoljno govori podatak da je na listi čekanja ukupno oko 700 osoba, a kapacitet je 244 i uvijek je popunjen, a o korisnicma Doma za starije i nemoćne brine 73 stalna radnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog