Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Božić u Đakovštini protječe mirno

  Iščekivanje Božića u Đakovštini proteklo je mirno, iako je policija zabilježila jedno narušavanje javnog reda i mira, odnosno tuču u ranim jutarnjim satima u Jelačićevoj ulici.
  Drugih zbivanja, kako doznajemo, nije bilo, a procjena je da je bilo i manje uporabe pirotehničkih sredstava u odnosu na ranije godine.
  Na đakovačkoj hitnoj bilo je posla, ali bez nekih značajnijih intervencija, odnosno uglavnom zbog pijanstva i nekoliko fizičkih ozljeda.

  Hranic Polnocka 14. Brojni vjernici Božić su dočekali u đakovačkoj katedrali na Polnoćki koju je predvodio nadbiskup Đuro Hranić.
  U svojoj je homiliji nadbiskup Hranić istaknuo da se Bog, kako to svjedoči Božićno otajstvo, pojavljuje u onome što je obično, jednostavno, siromašno i svakodnevno, te da svijetom i našim životima upravlja Božja Providnost.
  “Bračna ljubav, njezina plodnost, rađanje novog djeteta, majčinstvo i očinstvo su jednostavne i obične, naravne i svakodnevne stvari”, naglasio je nadbiskup Hranić istaknuvši da nam “Božićno otajstvo govori da je Bog prisutan u ovome svijetu, da ga nije napustio, da se slava Božja i danas očituje u rađanju, u postupnom rastu i dozrijevanju svakog ljudskog djeteta, u predbračnoj i bračnoj čistoći, u doživotnoj bračnoj vjernosti i ljubavi, u majčinskom i očinskom darivanju, u velikodušnosti služenja u braku i obitelji, u žrtvi iz ljubavi, u poniznosti, skromnosti i jednostavnosti ljudskoga života. Tim više što su bračna ljubav i vjernost danas tako često viđene nečim nazadnim i konzervativnim, predbračna čistoća proglašena nemogućom, abortus isključivim pravom žene kojoj se dopušta da ubije i potpuno nezaštićeni život, što se brak izjednačava s različitim oblicima egoizma i hedonizma!”, kazao je nadbiskup.
  Polnocka 14. Božić nas izbavlja iz naše klonulosti i osjećaja bespomoćnosi koji nas tako često, i kao pojedince, ali i kao društvo, zahvaća, naglasio je nadbiskup Hranić sa željom da poruka “Ne bojte se, Danas vam se rodio Spasitelj, Krist, Gospodin”, stigne do svakoga i do svake obitelji, do svih onih koji u svojim životnim poteškoćama sumnjaju u Boga i u njegovu blizinu”.
  Božić, kako je poručio nadbiskup, vraća povjerenje i u druge ljude u kojima, kako je zaključio, trebamo znati prepoznati dobro.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog