Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prigovor Koalicije “Zajedno za Đakovo” i reakcija predsjednika GIP-a

  Koalicija SDP-a, HNS-a i HSU-a “Zajedno za Đakovo“ u svom priopćenju tvrdi da pri odabiru predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora nije provedena zakonska odredba o nestranačkim osobama na tim pozicijama.
  “Pojedini predsjednici i njihovi zamjenici su stranački angažirani, a pojedinci su obiteljski vezani uz visokopozicionirane HDSSB-ove i HDZ-ove lokalne dužnosnike kao i nositelje stranačkih lista na istim biračkim odborima gdje su članovi obitelji predsjednici, odnosno predsjednice biračkog odbora”, navodi se u priopćenju uz konstataciju da je žalba upućena Državnom izbornom povjerenstvu i nadležnim institucijama, te se zahtijeva provjera tih navoda, a traži se i raspuštanje Gradskog izbornog povjerenstva i imenovanje novog.
  Tvrdi se također su se takvi propusti događali na svim dosadašnjim izborima.
  Kao dokaz navodi se Rješenje o imenovanju članova biračkog odbora u Budrovcima, gdje je predsjednica, kako se tvrdi, sestra kandidata koji nosi listu HDSSB-a u tom mjesnom odboru.
  Za pojšanjenje smo se obratili Stanku Kuburiću, predsjedniku Gradskog izbornog povjerenstva koji u svojoj izjavi ističe da Gradsko izborno povjerenstvo ne želi javno polemizirati sa strankama u tijeku izbornog procesa.
  “Način na koji se šalju priopćenja i objave uopće nije primjeren, a o svakom prigovoru koji stigne od strane kandidata ili ovlaštenih osoba Gradsko izborno povjerenstvo će u skladu sa svojim ovlastima donijeti rješenje”, kratko je izjavio predsjednik GIP-a Stanko Kuburić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog