Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Političkim strankama manje novca iz gradskog proračuna

  “Na prijedlog predsjednika Gradskog vijeća Gorana Solde u četvrtak će se na sjednici Gradskog vijeća naći Odluka o smanjenju iznosa koje stranke dobivaju iz gradskog proračuna za redovito financiranje”, navodi se u priopćenju Press službe Gradskog vijeća koje potpisuje Goran Soldo.
  “Do sada su teret krize osjetili isključivo građani dok političke stranke nikada nisu predložile da oni solidarno sa svim građanima, radnicima, sportskim klubovima i KUD-ovima sebi smanje iznose koje dobivaju iz proračuna. Prema tom Soldinom prijedlogu i političke stranke bi po prvi puta osjetili teret krize i racionalizaciju u gradskom proračunu”, ističe se u priopćenju.
  Predloženom odlukom, navodi se dalje, u 2015. godini stranke bi dobile čak 50 posto manje novca građana, dakle umjesto dosadašnjih 8000 kn trebali bi dobiti 4000 kn po vijećniku godišnje.
  “Ovaj prijedlog će donijeti uštedu u gradskom proračunu u 2015. godini u iznosu od 85.600 kn, odnosno do kraja mandata u naredne tri godine čak 256.800 kuna”, konstatira se u priopćenju uz napomenu da će se sa 10 posto dodatnog iznosa stimulirati stranke koje imaju podzastupljeni spol, odnosno žene u Vijeću. Sada ih je u Gradskom vijeću samo 3 žene, dok je 18 muškaraca.
  Ovom uštedom, koju predlaže predsjednik Gradskog vijeća, može se isfinancirati primjerice pet dječjih igrališta ili uređenje gradskog bazena, navodi se na kraju priopćenja Press službe Gradskog vijeća.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog