Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Plesni vremeplov od 16. stoljeća do građanske Hrvatske

  U Hrvatskom domu u subotu je održana 17. Smotra povijesnih i građanskih plesova i starogradskih pjesama Hrvatske, jedinstvena takva smotra na prostoru naše zemlje, koja je okupila deset društava i plesnih skupina iz različitih krajeva. Svaka je sa sobom donijela dio povijesti, dočaravši je publici plesnim korakom, odjećom i pjesmom iz vremena koje prikazuju. Najstariji plesni korak odveo je u 16. stoljeće, a izveli su ga članovi Studija povijesnog plesa Divertimento iz Zagreba.
  vesna2
  Nastupili su i KUD “Župa GRab” iz Graba sa starim trogirskim plesovima, ŽPS KUD-a Šokadija Lipovac a capella izvedbom, KUD Sklad iz Đakova također a capella pjesmom i plesom, zatim KUD Mičevec Velika Gorica, MPS Bećarine KUD-a Tena Đakovo, GKUD Požega iz Požege, KUD Koledišće, Jezera, otok Murter, HKUD Osijek 1862. iz Osijeka, te Folklorni ansambl Broda s tradicionalnim Katarinskim kolom.
  vesna5
  Na kraju impozantnog nastupa svih sudionika i svojevrsnog modnog vremeplova krinolina, frakova, svilenih dvorskih haljina i građanske odjeće, HKUD Osijek 1862. i po jedan par svih sudionika, izveli su poznatu starogradsku pjesmu Ajde Kato, ajde zlato…
  vesna4
  Smotru su i ove godine organizirali SAKUD Slavonije i Baranje, SAKUD Grada Đakova, Grad Đakovo i Turistička zajednica Grada Đakova pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zorana Vinkovića. Smotru je otvorio potpredsjednik Gradskog vijeća Tomislav Vuković, a kroz povijesni plesni vremeplov vodili su Marija Adrić i Mato Ručević.
  vesna3vesna1
  Urednik je Josip Vinkešević, a redatelj Robert Vildman.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog