Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obilježen Dan KBF-a

  Misnim slavljem u katedrali, koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, započelo je obilježavanje Dana Katoličkog bogoslovnog fakulteta. U svojoj homiliji nadbiskup se posebno obrtio studentima, diplomantima i profesorima i poručio: “Ne budemo li Isusa pustili da uđe u naš život, na našu lađu, ne budemo li računali na njega i s njime, uzaludno je svo naše znanje, uzaludne su sve naše titule i diplome, i sve naše umijeće”.
  Program obilježavanja Dana KBF-a nastavljen je u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici promocijom 34 svršena teologa i dodjelom godišnjih nagrada.
  Dan KBF-a 14. misa Svečanosti su bili nazočni brojni gosti i uzvanici, a u ime rektora osječkog Sveučilišta, u sklopu kojega djeluje đakovački KBF, nazočnima se obratio prorektor Tomislav Mrčela koji je podsjetio da Sveučilište nosi ime Josipa Jurja Strossmayera, đakovačkog biskupa koji je obilježio drugu polovicu 19. stoljeća, a čije će se značajne obljetnice; 200. godišnjica rođenja i 110. godišnjica smrti obilježiti sljedeće godine. S tim u vezi prorektor Mrčela najavio je početak rada Centra za bibliografsko- dokumentacijsku građu o biskupu Strossmayeru i crkvenu povijest, čije sjedište će biti u Đakovu.
  Na đakovačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu, kako je istaknuo dekan prof. dr. Ivica Raguž, studira 189 studenata i upravo njima nova uprava želi stvoriti uvjete u kampusu kako bi se osjećali “akademski”, a to se planira postići kroz poboljšanje nabave i obrade građe za knjižnicu, dovršetkom studentske kapelice, te uvođenjem što više akademskog i duhovnog sadržaja za stalne studente.
  Dekan Raguž posebno je istaknuo i uspješno provedenu reakreditaciju KBF-a za što je, kako je rekao, zaslužna bivša uprava.
  diplomanti Obraćajući se diplomantima dekan ih je pozvao da se odupru izazovima suvremenog čovjeka koji je “potisnuo Boga iz svoga života i postao ovisnikom o radu i sitnim uživancijama i vrluda između rada i sitnih uživancija”.
  “Bit ćete u napasti da i sami takvi postanete, nudit će vam se neovisnosti i sloboda, no hrabro se oduprite tim i sličnim izazovima jer ono što ste primali petogodišnjim teološkim studijem je nešto sastvim drugo, primali ste logiku milosti, a ne logiku samoočuvanja, jer u središtu kršćanstva nije ni rad, ni uživancija, u središtu jest milost”, poručio je dekan Raguž.
  U sklopu svečanost obilježavanja Dana KBF-a predavanje o teološkoj antropologiji i mariologiji danas održao je dr. Boris Vulić, a sinoć je predstavljen novi broj studenstkog časopisa Teofil i Zbornik “Izgrađivati zrelu osobnost za plodne međuljudske odnose”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog