Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Đakovo je grad fenomen”, tvrde SDP, HNS i HSU

  Nakon sastanka u vezi imenovanja članova biračkih odbora stigla je zajednička reakcija SDP-a, HNS-a i HSU-a, a u priopćenju se navodi da je današnji radni sastanak političkih stranaka koje participiraju u radu Gradskog vijeća potvrdio da predstavnici gradske vlasti ni dan danas ne znaju tko je u Gradu pozicija, a tko opozicija.
  Izjašnjavanjem je utvrđeno da poziciju predstavljaju samo tri stranke: HDSSB, Laburisti i HSS što čini devet vijećnika od ukupno 21 koliko broji Vijeće grada Đakova. Dakle, Gradsko Vijeće nema većinu što implicira nove izbore u gradu Đakovu, navodi se u priopćenju u kojem se također ističe da je neobičan stav gradskog HDZ-a da se nalazi u opoziciji, iako predsjednik Gradskog vijeća dolazi iz te stranke, a njihovi vijećnici izglasavaju proračun Grada.
  “Ako se bilo kakve odluke, pa i proračun Grada sada i donose nekakvom većinom, onda je jasno da je to rezultat političke trgovine, te izigravanje volje birača na lokalnim izborima. Zahvaljujući Vinkoviću, HDSSB-u i HDZ-u, Đakovo je grad s najviše nezaposlenih i blokiranih građana. Po parametrima razvijenosti nalazi se na samom dnu uz gradove direktno pogođene ratom, uz Petrinju i Vukovar. Đakovo je grad koji napuštaju mladi, bez gospodarske infrastrukture i radnih mjesta. Đakovo je grad koji nije niti jedan euro povukao kroz programe EU,” navodi se u zajedničkom priopćenju SDP-a, HNS-a i HSU-a uz konstataciju da je “Đakovo i grad fenomen i grad slučaj u čijem Gradskom vijeću sjedi više opozicijskih nego pozicijskih vijećnika”, pa se poziva koalicija HDZ-HDSSB, koja, kako se tvrdi, realno obnaša vlast da odstupi i prestane se rugati građanima koji su ih birali.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog