Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izglasan proračun za sljedeću godinu

  Nakon više od tri sata objedinjene rasprave, većinom od 12 glasova ZA i 7 PROTIV izglasan je rebalans proračuna za ovu i prijedlog proračuna za sljedeću godinu. Protiv su bili vijećnici SDP-a, HSU-a, HDZ-a, HNS-a i nezavisni vijećnik Mato Rajič.
  Izglasanim rebalansom ovogodišnji proračun sa 65 milijuna smanjen je na 51,5, a proračun za sljedeću godinu prihvaćen je u iznosu od 59,8 milijuna kuna, konstatirao je gradonačelnik Zoran Vinković istaknuvši da je riječ o proračunu stabilizacije, racionalizacije, realnosti i razvoja.
  Rebalans i prijedlog proračuna za sljedeću godinu podržao je i Odbor za financije, istaknuo je predsjednik Vijeća Goran Soldo, posebno naglasivši da se unazad dvije godine vidi napredak u kreiranju proračuna, odnosno da se smanjuje jaz između izvršenja i planiranja proračuna, te da je sve realniji i racionalniji.
  Soldo je također naglasio da Grad nema problema s likvidnošću, te da uredno izvršava sve svoj obveze, a da je za sljedeću godinu naglasak stavljen na projektiranje, odnosno pripremu dokumentacije za projekte koji bi se financirali iz domaćih i EU fondova.
  galic proracun 14. Iako podržava smanjenje, i ovaj proračun je nerealan, ukazao je nezavisni vijećnik Mato Rajič, a za Klub vijećnika SDP-a i HSU-a, kako je naglasio Josip Matkov, “proračun za sljedeću godinu toliko je loš i neambiciozan da ga se ni amandmanima ne da popraviti i nitko stručan ne bi stao iza njega, a osim održavanja hladnog progona, u njemu nema ništa novo. ”
  Matkov posebno zamjera što se iz proračuna ne vidi da će se nešto događati u gospodarstvu, rekonstrukciji nogostupa, zamjerio je izostanak sredstava za projekt nominacije Đakova za europsku prijestolnicu kulture, a sugerirao je i moguće uštede, posebno kada je riječ o sufinanciranju privatnih vrtića Montessori i Zvrka.
  ljiljana proracun 14. “Grad Đakovo ne može zažmiriti na potrebe ni privatnih vrtića”, odgovorio mu je gradonačelnik Zoran Vinković najavivši skoro otvaranje jedne konzultatnske tvrtke koja će zaposliti 60-ak mladih stručnjaka.
  Vijećnicima HDZ-a Antunu Galiću i Josipu Tomičiću sporan je bio reprogram dugoročnog kredita zbog čega nisu podržali proračun, dok je za vijećnicu HNS-a Ljiljanu Pološki Jurjević proračun za sljedeću godinu puka kopija ovogodišnjeg i zamjera što nije razvojni, dok su laburisti podržali proračun jer je, kako je pojasnio Nikola Lelas, “koliko-toliko realan”.
  Tijekom današnje rasprave čule su se i teške riječi i optužbe za manipuliranje, ali i podsjećanje na još donedavno podržavanje sličnih prijedloga proračuna, te da treba znati čitati proračun, a spominjala se i pretvorba, status ljekarni, čak i europski jack pot i Šveđanke iz televizijskih reklama.
  U nastavku sjednice vijećnici su većinom glasova prihvatili izvješće o stanju sustava zaštite i spašavanja,izviješće Organizacijskog odbora o izvršenju programa i financijskog plana 48. Đakovačkih vezova, program povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, kao i odluku o pripajanju Cita i Poduzetničkog centra u jednu gradsku tvrtku što je obrazloženo racionalizacijom.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog