Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Strossmayerove poruke i danas su aktualne

  Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić primio je jučer apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj monsinjora Alessandra D`Errica, objavio je Ured za odnose s javnošću.
  Svog je gosta akademik Kusić upoznao s radom Akademije i njenom prošlošću i istaknuo duboke veze koje postoje između Akademije i Katoličke crkve, budući da su njeni nekadašnji pokrovitelji, biskup Josip Juraj Strossmayer i nadbiskup Antun Bauer, kao i prvi predsjednik Franjo Rački pripadali crkvenoj hijerarhiji. Akademik Kusić je najavio da će se 2015. svečano proslaviti 200. godišnjica Strossmayerova rođenja i istaknuo da se radi o jednoj od najvažnijih osoba u hrvatskoj povijesti.
  „Strossmayer je prije 150 godina rekao da samo putem znanja i znanosti naš narod može izboriti ravnopravnu ulogu s razvijenijim narodima, a da su kultura i umjetnost važni za očuvanje našeg identiteta. To vrijedi i danas i Akademija, iako čuva identitet i kulturnu baštinu, okrenuta je budućnosti i pridonosi razvoju Hrvatske sudjelujući u rješavanju svih društvenih pitanja“, rekao je akademik Kusić.
  Nuncij D`Errico se složio da je Strossmayerova poruka i danas vrlo aktualna i da ga stoga treba vrednovati, poštujući time vrijednosti za koje se zalagao, posebno na duhovnom i kulturnom području.
  Nuncij je također odao priznanje Hrvatskoj akademiji i njenom predsjedniku za sve što čine na području znanosti, umjetnosti i kulture, zauzimajući se za opće dobro i napredak Hrvatske i hrvatskog naroda.
  Nuncij D`Errico je u Palači HAZU razgledao i sobu koju je nekada koristio Josip Juraj Strossmayer, a upisao se i u spomen-knjigu Akademije, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću i medije HAZU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog