Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izloženi najstariji kršćanski tragovi na ovim prostorima

   

   

  U Muzeju Đakovštine sinoć je otvorena arheološka izložba odabira materijala s lokaliteta Štrbinici i Župna crkva. Izloženo je 80-tak eksponata koji svjedoče, kako je rečeno na otvorenju, o kontinuitetu života na ovim prostorima, od rimskih vremena, pa sve do srednjeg vijeka.
  Izložbu, čiji autori su Ivo Pavlović i Ana Grbeša, otvorio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, a izloženi su i najvredniji eksponati; dva staklena dna s prikazom umetnutim između dva sloja stakla i izrađenim od zlatnih listića i fragment kamene ploče s natpisom Accede ad Certissiam, Pristupi u Certisiju.

  otvorenje arheoloske izlozbe
  “Osim naše katedrale kojom se tako često ponosimo, imamo i drugih korijena kršćanske baštine i kršćanske povijesti ovdje, i dok to gledamo – duboko vjerujem da svi želimo iz te snažne baštine rasti u budućnost”, naglasio je nadbiskup Hranić.
  Upravo ti najvredniji nalazi dragocjeni su dokaz povijesti Đakova koja seže i daleko prije Kolomanove darovnice, istaknuo je sinoć arheolog Pavlović.
  Na otvorenju arheološke izložbe u Muzeju Đakovštine, koja će biti otvorena mjesec dana, govorili su i dogradonačelnik Mirko Ćurić i ravnatelj Muzeja Boro Bijelić.

  eksponati

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog