Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izglasan reprogram kredita, HDZ, SDP i HSU protiv, a HNS suzdržan

  Današnja sjednica Gradskog vijeća u znaku je izglasavanja odluke o davanju suglasnosti za reprogram dugoročnog kredita kod Hypo Alpe Adria banke za koju je glasovalo 12 vijećnika, odnosno 6 HDSSB-ovih, 2 laburista, te Goran Primorac, Florijan Eberhart, Tomislav Vuković i Goran Soldo. Protiv su bili vijećnici HDZ-a, SDP-a i HSU-a, njih 6, dok je suzdržana bila vijećnica HNS-a.
  Obrazlažući tu odluku gradonačelnik Zoran Vinković ponovio je da to nije političko, nego financijsko pitanje, te istaknuo da Grad normalno funkcionira i da nije bilo političke trgovine, kako se to čulo iz oporbenih redova.
  SDP, kako je u raspravi istaknuo Josip Matkov, protiv je reprograma jer je dio tih sredstava namijenjen rekonstrukciji Strossmayerova trga nenamjenski trošen.
  lelas reprogram Laburisti su dali podršku reprogramu zbog toga što je upravo to bio razlog blokadi rada Vijeća tijekom ove godine, pojasnio je Nikola Lelas.
  HDZ je protiv reprograma, kao što je bio i protiv zaduživanja, podsjetio je Ante Raspudić jer je ta sredstva trebalo uložiti u gospodarski razvoj.
  HDZ-ov vijećnik Josip Tomičić, odbacujući odgovornost HDZ-a, upozorio je da će reprogram dugoročnog kredita koštati građane dodatnih sto tisuća eura za kamate.
  “Odlukom o reprogramu, odnosno prodjuljenju roka otplate svakom će se kućanstvu uzeti sto kuna”, slikovito je prikazao HDZ-ov Antun Galić naglasivši da će glasovanje o reprogramu pokazati zapravo stvarni politički odnos snaga u Vijeću zbog čega će HDZ tražiti, kako je rekao, očitovanje novog vodstva HDSSB-a.
  raspudic vinkovic reprogram Gradonačelnik Zoran Vinković uzvratio je da on preuzima svu političku odgovornost, ali je pozvao i vijećnike da “svi zajedno konačno počnu raditi za dobrovit Grada”. Podsjetio ih je ta će oni preuzeti dio svoje odgovornosti kod izglasavanja proračuna za što je, kako na naglasio, “ostavlja otvorena vrata za dogovor”. “Ne odškrinuta, nego otvorena”, ponovio je.
  I za SDP- ova vijećnika Josipa Matkova glasovanje o reprogramu pokazatelj je novog odnosa snaga u Vijeću, odnosno nove većine kojoj će test biti i izglasavanje proračuna.
  Današnju sjednicu Gradskog vijeća obilježila je i poduža rasprava o povjeravanju obavljanja djelatnosti javne rasvjete vinkovačkoj tvrtki Polion, koja je također izglasana većinog glasova, kao i izmjene Pravilnika o organizaciji i načinu naplate parkiranja koja bi, kako je pojasnio predsjednik Nadzornog odbora Unvierzala Goran Soldo, trebala vratiti život na gradsku tržnicu.
  “Budući da kontinuirano pada prihod Gradske tržnice iz godine u godinu, a samo u prvih devet mjeseci ove godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prihod je pao više od 10 posto, i ako se tim trendom nastavi za petm ili deset godina mogli bi praktički ugasiti gradsku tržnicu”, upozorio je Soldo.
  Današnjoj sjednici Gradskog vijeća prethodila je i poduža rasprava o samom dnevnom redu. Naime, nakon što je većina odbila SDP-ove prijedloge da se u dnevni red uvrsti donošenje odluke o prenošenju osnivačkih prava nad đakovačkim ljekarnama sa županije na Grad, te rasprava o poduzetničkom centru i izgradnji Ekonomske škole, zatražena je stanka u kojoj je SDP održao konferenciju za novinare, ne prihvativši obrazloženje da se te točke trebaju ozbiljno pripremiti.
  matkov tomic ljekarne Damir Tomić i Josip Matkov zamjerili su aktualnoj gradskoj vlasti da sustavno odbija SDP-ove konstruktivne prijedloge.
  “SDP je danas pokušao biti konstruktivan i pomoći ovom gradu da, u onim segmentima u kojima to može, iziđe iz gliba u koji je upao kao najgori grad za življenje u ovoj državi po mnogim statistikama”, kazao je Tomić obrazloživši zašto je predloženo uvrštenje rasprave o ljekarnama, o Poduzetničkom centru i izgradnji Ekonomske škole.
  Josip Matkov podsjetio je da je na posljednjoj sjednici tako odbijen i prijedlog da se na Vijeću raspravlja i o cijeni odvoza otpada, o radu gradonačelnika.
  “Ono što posebno bode u uči to je današnje odbijanje ovih prijedloga, a posebno me žulja odbijanje prenošenja osnivačkih prava za Ljekarne Đakovo”, naglasio je Matkov najavivši da će se SDP i dalje zalagati da “sve đakovačko i ostane đakovačko”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog