Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik Vinković: “Reakcije na poskupljenje su demagoški istupi lokalnih kritičara”

  Sve učestalije reakcije političkih stranaka o cijeni odvoza otpada gradonačelnik Zoran Vinković naziva demagoškim medijskim istupima kojima je cilj obmanjivati javnost.
  U najnovijem priopćenju gradonačelnik priznaje da korekcija, odnosno povećanje cijene nikada nije popularna mjera, ali i dodaje da je razvrstavanje otpada zakonska odredba, da to razvrstavanje iziskuje povećane troškove poslovanja Univerzala i da je shodno tome došlo i do povećanja cijene odvoza otpada.
  Pojašnjavajući novu cijenu, gradonačelnik navodi da ukupno 6.805 domaćinstava plaća cijenu od 58,55 kuna na koju je pridodan PDV i naknada za razvoj, pa je ukupan iznos 79,19 kuna, pa zaključuje da bi cijena odvoza otpada bila niža da PDV ne iznosi 25 posto.
  ” Niža cijena bi bila i da Vlada RH smanji trošarine na gorivo, ili pak da umanji cijenu struje i plina, kao i sve druge fiskalne i parafiskalne namete koji opterećuju poslovanje svih tvrtki u Hrvatskoj, pa tako i Univerzala. Dakle, dogodi li se bilo što od ovog nabrojanog istog trenutka ću inzistirati na korekciji cijene odvoza otpada u Đakovu, tj. njenom snižavanju”, navodi gradonačelnik.
  Gradonačelnik u svom priopćenju podsjeća da su na snazi i razne mjere pomoći socijalno ugroženima, staračkim i samačkim domaćinstvima o čemu, kako tvrdi, lokalni politički kritičari ne govore. Ilustrira to podatkom da se ovoga trenutka 186 kućanstava nalazi u socijalnoj kategoriji za koju mjesečni odvoz košta 42,54 kune, dok staračka domaćinstva, njih 414, ostvaruju popust od 20 posto i plaćaju cijenu od 64,55 kuna.
  Svemu ovome treba dodati i samačka domaćinstva koja ostvaruju popust od 30 posto na cijenu mjesečnog odvoza koja za njih iznosi 57,24 kune.
  Gradonačelnik tvrdi da četvrtina korisnika usluga odvoza otpada s područja Grada ostvaruju određene popuste na cijenu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog