Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Emaus, Dragotin ili Aljmaš – Gdje će biti sjedište budućeg Nadbiskupisjkog duhovnog centra?

  Već neko vrijeme u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji razmišlja se o izgradnji Nadbiskupijskog duhovnog centra. O tome je bilo riječi i na posljednjoj sjednici Prezbiterskog vijeća, doznajemo od generalnog vikara monsinjora Ivana Ćurića.
  “Riječ je o jednoj kući koja bi mogla primiti skupinu od 50 ili stotinjak osoba, bilo svećenika, bilo vjernika laika, koji bi u njoj boravili jedan ili više dana, a većinom je riječ o onim sadržajima koji se odnose na duhovne vježbe, duhovne obnove…”, pojašnjava generalni vikar Ćurić ističući kako gotovo svaka biskupija ima takav objekt.
  “Budući da smo mi jedna od većih biskupija i da imamo različite infrastrukturne objekte koji su potrebni za odvijanje pastoralnih aktivnosti, međutim, takvog jednog objekta nemamo i u našoj Nadbiskupiji ta ideja postoji već nekoliko godina i neki su koraci već učinjeni,” ističe velečasni Ćurić. Priznaje da je u ovome trenutku još uvijek neizvjesna lokacija budućeg Nadbiskupijskog duhovnog centra. Naime, razmišlja se o Emausu kod Petrijevaca, Dragotinu i Aljmašu.
  Konkretne aktivnosti na izgradnji te duhovne kuće mogle bi početi još ove godine, čim se odluči o konačnoj lokaciji, a, kako pojašnajva velečasni Ćurić, nadbiksup Đuro Hranić, želi čuti razmišljanja i svećenika i vjernika po župama.
  Taj budući Nadbiskupijski duhovni centar sadržavao bi sve neophodno za višednevni boravak od 50 do 100 osoba; sobe, kapelu, dvoranu za susrete, a takvi objekt i su obično izmješteni u prostorima koji bi trebali osigurati mir za molitvu i duhovno promišljanje.
  “Svakako da nećemo ići na nešto što je ekskluzivno, što je skupo, ali u isto vrijeme trebamo pratiti trendove određenog standarda”, navodi generalni vikar podsjećajući da se već više godina u tome smjeru razmišlja, te da su određena sredstva već prikupljena.
  Ukoliko bi izgradnja Nadbiskupijskog duhovnog centra počela ove godine, završetak je realno očekivati u roku od dvije godine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog