Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Dani koji se ne zaboravljaju”

  Svjedok povijesnog zasjedanja Sabora RH, na kojem je 8. listopada 1991. godine prihvaćena povijesna Odluka o raskidu svih državnopravnih veza RH s bivšim državom SFRJ, bio je i dr. Darko Vrtarić, tadašnji zastupnik u Društveno-političkom vijeću Sabora.
  “Naravno da su to dani koji se ne zaboravljaju, ali nažalost, danas smo svjedoci depresije i recesije u koju je utonuo i naš grad, o čemu svjedoči i mali broj zastava koje su danas istaknute”, ističe dr. Vratić, prisjećajući se tog povijesnog dana.
  “Taj dan pamtim po izuzetno teškom vremenu, jer mi kao zastupnici smo jedva došli do Zagreba, putovao sam cijelu noć, neispavan, umoran, počela je ta sjednica, sjećam se bombardiranja Banskih dvora, prekida sjednice koja je kasnije nastavljena u Ininoj zgradi u Šubićevoj u podrumskim prostorijama. Mislim da tada nismo bili ni svjesni opasnosti koja je bila nad nama svima, ne samo nama zastupnicima, nego cijeloj Hrvatskoj. Tek kasnije se to vidjelo i osjetilo. To su danas dani koji su ušli u povijest, iako većina građana toga još nije svjesna, osobito mlađe generacije…, a na nama je da im to prenosimo”, zaključuje tadašnji saborski zastupnik Darko Vrtarić izražavajući nadu da će uskoro doći i vrijeme kada će se taj dan slaviti i većim brojem zastava.
  Osim dr. Vrtarića, tadašnji saborski zastupnici bili su i Ivan Buljan i Zvonimir Jurić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog