Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakonsko ređenje

  Po posvetnoj molitvi i polaganju ruku đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, tijekom jučerašnjeg misnog slavlja Đakovačko-osječka nadbiskupija dobila je četvoricu novih đakona, a hrvatska zajednica palotinaca jednog, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  Red đakonata primili su Ivan Begović iz Vinkovaca, Vedran Bilić i Krešimir Čutura iz Slavonskog Broda, Ilija Dogan iz Ivankova i fr. Ante Jonjić iz Zaprešića.
  Misnom slavlju, kojim je predsjedao nadbiskup Hranić, koncelebrirali su brojni svećenici među kojima i otac Jozo Ivić, poglavar Hrvatske zajednice palotinaca, te Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.
  “Đakonsko ređenje je ređenje za službu ljubavi, a ta služba ljubavi istog intenziteta i iste dubine prema Bogu i prema bližnjemu ostaje đakonima i onda kada im budu dodane nove službe propovijedanja i posvećivanja po svećeničkom ređenju”, poručio je nadbiskup Hranić novozaređenim đakonima naglasivši im da u službi ljubavi posebno treba imati srca prema siromasima.
  “Caritas i karitativno djelovanje, te usvajanje principa socijalnog nauka Crkve u rješavanju socijalnih pitanja veoma su važna pitanja života na području Nadbiskupije, ali i cijeloga svijeta”, kazao je, između ostalog, nadbiskup Hranić obrativši se ređenicima.
  “Ukorijenjeni i utemeljeni u vjeri, budite neporočni i besprijekorni, kao što dolikuje Kristovim služiteljima. Ne dajte se odvratiti od čiste i nepodijeljene ljubavi, one koja odražava Kristovu dobrotu i ljubav. Ne dajte se odvratiti od nade Evanđelja. Po ređenju koje će uslijediti i đakonskoj službi koju ćete primiti, pozvani ste biti ne samo slušatelji Evanđelja, nego i služitelji, istinski karitativni i socijalni radnici, ljudi koji riječ Božju ne naviještaju samo ustima, nego je očituju prije svega djelima ljubavi”, poručio im je nadbiskup Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog