Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prilika za zapošljavanje lokalnih tvrtki

  Osim uštede na energentima, sudjelovanje u programu povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća prilika je i za povlačenje sredstava i povećanje potrošnje u jedinicama lokalne samouprave koje su već raspisale natječaj.
  Svoj interes u tome vide i građani, ali i poduzetnici, procjenjuje Dubravko Knežević, čija se tvrtka od samih početaka uključila u realizaciju.
  “Ti natječaji trebaju omogućiti zapošljavanje lokalnih tvrtki, stoga pohvala jedinicama lokalne samouprave koje su natječaje već raspisali, a dobra stvar je i to što će natječaji ići do 2020. godine, pa i duže, a negativno je to što je dosta složena dokumentacija i što su uvjeti koje je propisao Fond dosta strogi”, ističe Knežević.
  No, i pored zahtjevnih kriterija, Knežević smatra da tu priliku treba iskoristiti i poziva zainteresirane da dođu na inicijalni razgovor u tvrtku Mlaco gdje će im stručnjaci procijeniti imaju li šansu povući subvenciju, odnosno zajedničko ulaganje u energetsku učinkovitost, te im pomoći u realizaciji projekta.
  I Knežević smatra da je cijela procedura mogla biti jednostavnija.
  “Svi su zainteresirani, ali jedan dio ih ne želi vaditi dokumentaciju, stajati u redovima i odustaju odmah, drugi ne ispunjavaju neke druge uvjete, pa se procjenjuje da će u Đakovu biti između 40 i 50 korisnika tih sredstava”, navodi Knežević. S tim u vezi upozorava i na još jednu nepovoljnu činjenicu.
  “Građani bi morali platiti sve troškove unaprijed i čekati povrat sredstava nekoliko mjeseci, ali mi se nadamo da to neće biti tako i tvrtka Mlaco će za svoje korisnike osigurati da ne plate cijeli iznos, nego jedan manji dio, a sve ostalo će se prolongirati”, najavljuje Knežević.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog