Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mikulić: “Netransparentno trošili i zapošljavali po stranačkom ključu”

  “HDZ se ne smatra odgovornim za stanje u gradu, a neće podržati ni reprogram namjenskog kredita jer gradonačelnik nije dostavio izvješće o utrošku tih strogo namjenskih sredstava”, konstatirao je na konferenciji za novinare predsjednik Marino Mikulić ustvrdivši također da se novcem građana raspolagalo netransparentno i neracionalno, te da su ga kroz tri mandata trošili SDP, HNS i HDSSB.
  “Zato je Grad danas u minusu gotovo jedan cijeli godišnji proračun, a dužni smo informirati građane o pojavama da su se kroz 13 godina u gradskim tvrtkama zapošljavali kadrovi SDP-a, HNS-a i HDSSB-a u novije vrijeme, bez racionalnih rješenja i isključivo po stranačkom ključu”, rekao je Mikulić. Kao primjer naveo je ravnateljicu Dječjeg vrtića, članicu SDP-a, koja, kako je pojasnio Mikulić, “nije imala većinsku podršku radnog kolektiva, a na intervenciju gradonačelnika i tadašnjeg predsjednika SDP-a”.
  Na stanje u Dječjem vrtiću, ali i o SDP-ovim prozivkama za nerad, reagirao je Jurica Tokić, predsjednik Upravnog vijeća, ispričavši se što nije bio na sjednici tog tijela. Podsjetio je da jedini član HDZ-a u Upravom vijeću koje broji 5 članova, te da funkciju obavlja volonterski, bez bilo kakve naknade, što za sebe, kako tvrdi, ne može reći nekolicina članova GO SDP-a koji ga prozivaju.
  Demantirajući SDP-ove tvrdnje o ulaganju u Vrtić, Tokić ističe da ta ustanova pozitivno posluje isključivo zbog dotacije Grada, te da se, prema podacima za prošlu godinu, 80 posto prihoda koristilo za plaće i naknade djelatnika, a ostalih 15 posto na režije, tekuće održavanje i namirnice za prehranu djece.
  “O kakvom i koliko ulaganju u standard i infrastrukturu se radi ako se zna da Vrtrić 85 posto prihoda troši na plaće i naknade zaposlenika”, pita Tokić upozorviši također da je nedavno “na prijedlog SDP-ove ravnateljice zaposlen još jedan visoko pozicionirani član Gradskog odbora SDP-a.
  I za stanje oko zemljišne problematike, tvrdi Antun Galić, odgovorni su u SDP-u, HNS-u i HDSSB-u, a komentirajući unutarnje odnose u HDZ-u predsjednik Mikulić rekao je da ima podršku većina članova Gradskog odbora, kao i nepodijeljenu podršku temeljnih ogranaka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog