Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mandić: 2015. godina – Strossmayerova godina

  Danas je održana sjednica Povjerenstva za organizaciju Strossmayerovih dana na kojoj je bilo riječi o pripremama za obilježavanje velikih Strossmayerovih obljetnica u znaku kojih će biti i program 13. Strossmayerovih dana sljedeće godine. Te godine se obilježava dvjestota obljetnica rođenja i sto deseta obljetnica smrti najpoznatijeg đakovačkog biskupa zbog čega je Povjerenstvo, kako navodi predsjednik Ivica Mandić, predložilo da se cijela 2015. godina proglasi Strossmayerovom godinom.
  Plan je da se sva događanja koja budu u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti prenesu i u Đakovo, ističe Mandić najavljujući da će se u sklopu 13. Strossmayerovih dana održati tradicionalna izložba, koncert Zagrebačke filharmonije i znanstveni skup.
  Obilježavanje Strossmayerove godine trebalo bi početi već u prosincu predstavljanjem zbornika Strossmayerovih dana 2012.-20014.
  Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti izdvojila je sredstva za tiskanje zbornika Strossmayerovih dana, što je, kako ocjenjuje Mandić, još jedno priznanje toj manifestaciji.
  Najavljuje se također i predstavljanje poštanske marke s likom biskupa Strossmayera, a očekuje si zlatnik kojim bi također bile obilježene obljetnice biskupa Strossmayera.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog