Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • HNS: Stanje u gradu loše, upitna i isplata plaća

    Đakovački HNS na današnjoj konferenciji za novinare ocijenio je da je stanje u gradu izrazito loše, da u pitanje dolazi isplata plaća zaposlenicima gradske uprave i gradskim tvrtkama. Krajnje je vrijeme da koalicija koja vodi ovaj grad, HDZ i HDSSB, preuzme odgovornost i povuče prave poteze, poručio je saborski zastupnik i predsjednik đakovačkog HNS-a Ivica Mandić. Posebno je prozvao HDZ da kao dio izvršne vlasti koji je, kako tvrdi , zauzeo pozicije u trgovačkim društvima, bježi od odgovornosti. Također im je poručio da su kao opozicija bili puni ideja i projekata, a sada se više bave stanjem u državi, nego stanjem u gradu.
    Mandić se osvrnuo i na nesazivanje sjednica Gradskog vijeća, rekavši da se ono u posljednje vrijeme sastaje samo na isteku zakonskog roka od tri mjeseca.
    – Nedopustivo je da Vijeće sjednicu započetu u lipnju još nije završilo, poručio je.
    Mandić je zaključio da grad ne funkcionira i da mu se ne piše dobro, pozivajući gradonačelnika da okupi sve političke stranke jer je, kaže, očito da suradnja s HDZ-om ne funkcionira, i da se vidi kako dalje. “Ako se ne mogu dogovoriti, ovakvo stanje u gradu je neodrživo”, smatra Mandić.
    HNS će, kako je najavljeno, na Gradskom vijeću tražiti raspravu o poskupljenju otpada za 60 posto, napominjući kako još nisu dobili traženu strukturu troškova. Mandić tvrdi da će Univerzal od poskupljenja namaknuti 2,5 milijuna kuna, te da neracionalnost te tvrtke plaćaju građani. Članica Predsjedništva đakovačkog HNS-a Kristina Goreta navela je da grad nije iskoristio priliku za povlačenje sredstava iz EU-a, niti si građani novim sustavom prikupljanja i razvrstavanja otpada dobili potpuno rješenje.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog