Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dani ponosa i slave

  Polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca danas u 17,15 bit će obilježena obljetnica oslobađanja vojnih objekata u gradu i osnivanja 122. brigade Hrvatske vojske.
  Točno u to vrijeme prije 23 godine počele su trodnevne borbe protiv tadašnje JNA za dvije vojarne u gradu, vojno skladište Gaj i tadašnji Vojni poligon Nabrđe.
  U katedrali će večeras u 18,30 biti služena sveta misa za mir i domovinu.

   “Danas su  đakovački dani ponosa i slave – dani munjevitog, trodnevnog oslobođenja sva četiri vojna objekta u Đakovštini u rujnu 1991. godine – dvije vojarne u gradu, skladišta oružja Gaj i Vojnog poligona Gašinci”, navodi se u priopćenju Marijane Adrić, predsjednice Udruge civilnih žrtava Domovinskog rata Đakovštine koja također podsjeća da je na današnji dan poginula prva civilna žrtva na području  Đakova –  Martin  Đurić, jedna od ukupno 23 civilne žrtve koje su poginule na području Đakovštine.
  “Uz ove dane moramo se prisjetiti svih poginulih u Domovinskom ratu i obilježiti to na dostojanstven način, kako to zaslužuju”, navodi se u priopćenju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog