Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković o Mimozi: “Čisto sumnjam da itko normalan želi ovakvu zgradu”

  Kako bi ilustrirao stanje u kojem se nalazi Mimoza i pokazao odnos države prema svojoj imovini, đakovački gradonačelnik Zoran Vinković proveo je novinare slavonskih redakcija kroz taj devastirani objekt.
  “Ovo je katastrofalno stanje i pokazuje kako se država skrbi za svoje vlasništvo. Mimoza je nekada bila reprezentativna zgrada PIK-a Đakovo, a sada je u potpunosti devastirana. Jedini način da se ova zgrada stavi u funkciju je sanacija od strane države, država je ta koja mora ovu zgradu dovesti u stanje u kojem je nekad bila i trebalo bi preseliti sve državne, županijske, pa i gradske urede u ovu zgradu kako bi svi bili na jednom mjestu, a zgrada stavljena u funkciju,” rekao je gradonačelnik.
  S obzirom na stanje u kojem se nalazi zgrada Mimoze, gradonačelnik je doveo u pitanje uspjeh vladina plana “Projekti 100” kojim država namjerava staviti takve i slične objekte u funkciju, a za cilj ima pokretanje razvoja jedinica lokalne i područne samouprave, a ujedno je i prilika za inovatore i poduzetnike, investitore, županije, općine, za sve one s vizijom i idejom.
  vinkovic u devastiranoj mimozi 2“Grad ovu zgradu ne želi u svom vlasništvu jer nema mogućnosti niti sredstava da ju stavi u funkciju, jedini način je da država izdvoji novce iz državnog proračuna, a čisto sumnjam da itko normalan želi ovakvu zgradu i trošiti vlastite novce”, kategorčan je Vinković sumnjajući da postoji druga mogućnost osim njegova prijedloga.
  Odgovorio je i na najnovije optužbe lokalnog SDP-a koji ga poziva da više brine o tome kako napuniti gradski proračun.
  Vinkovic iza Mimoze“Ja se i te kako brinem o punjenju gradskog proračuna, međutim, ako vam netko jednostranom odlukom, pod izlikom da želi pomoći građanima, oduzme takozvanom poreznom reformom 5 milijuna kuna, onda to nitko, čak i sposobniji od mene, ne može nadomjestiti”, uzvraća Vinković.
  Đakovački gradonačelnik kaže da se već godinama zalaže za fiskalnu decentralizaciju, a ove najnovije porezne mjere središnje državne vlasti naziva “zamagljivanjem i prodajom magle građanima”.
  “Hrvatskoj je potrebna porezna reforma, ali reforma fiskalne decentralizacije gdje će i dio PDV-a, poreza na dobit, završiti u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, a sve drugo je prodaja magle i predizborni trik”, navodi Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog