Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga Svjetlost proziva gradonačelnika zbog kombija

  Teška financijska situacija sve se više osjeća u svim segmentima, pa i u radu civilnih udruga koje se dnevno susreću s problemima. Tako se i Sportska udruga Svjetlost iz Osijeka, čiji član je i Đakovčanin Vedran Salamon, susrela s problemom odlaska na natjecanje iz radio-gonometrije u Sisak, za što su se obratili Gradu Đakovu s molbom za prijevoz gradskim kombijem koje koriste sportski klubovi i druge udruge.
  “Kombi nismo dobili, a gradonačelnik se pravda da nema sredstava u proračunu”, kaže Salamon pozivajući se na dokument Gradskog vijeća kojim se invalidne osobe stavljaju u ravnopravan položaj sa svima drugima, što u ovome slučaju, kako kaže, nije poštovano.
  Članovima Udruge Svjetlost nije bio prihvatljiv ni prijedlog da koriste gradski kombi, ali da sami financiraju gorivo. S tim u vezi Salamon također upozorava da udruge koje okupljaju invalidne osobe najmanje participiraju u sredstvima proračuna dok grad, kako tvrdi, sredstva troši na kojekakve fešte.
  “Ako se štedi na invalidima, onda neka se štedi na svima”, poručuju iz Udruge slijepih Svjetlost, razočarani gradonačelnikovom odlukom.
  Pojašnjavajući način korištenja kombija, koji je namijenjen sportskim klubovima, te da je vozilo već bilo rezerviran, gradonačelnik Vinković tvrdi i to da je obećao pomoći.
  vinkovic hdz-u o poljoprivredi “Postoji način na koji se kombi koristi i ne mogu ga svi koristiti u isto vrijeme. Sve udruge dobiju kombi pun goriva i moraju ga takvog vratiti, a tim vozilom raspolaže Savez sportova Grada”, pojašnjava gradonačelnik ističući da je osigurao Udruzi slijepih Svjetlost korištenje drugog vozila, odnosno službenog automobila Grada Đakova, iako je riječ o osječkoj udruzi čiji članovi su trojica Đakovčana.
  “Ne vidim razloga da se na ovakav način proziva Grada jer to ne odgovara isitni”, zaključuje gradonačelnik Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog