Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • U Mimozi dosad evidentirano 16 krađa i 11 lopova

    Bivša upravna zgrada PIK-a Đakovo Mimoza, koja se proteklih dana našla u žiži medijske pozornosti zbog stanja u kojem se nalazi, odnosno višegodišnjeg propadanja i nemara države koja to, kao vlasnik objekta, dopušta, učestalo je meta i lopova. Govore o tome i podaci Policijske uprave osječko-baranjske.
    “Policijska postaja Đakovo od 1. siječnja 2013., pa do konca kolovoza 2014. evidentirala ukupno 16 kaznenih djela protiv imovine, odnosno kaznenih djela teška krađa i krađa, a počinjeni u i na prostorima poslovne zgrade u Nazorovoj ulici u Đakovu. Počinitelji su odnosili različite predmete od onih bakrenih, cijevi i slično, do svih drugih,” navodi glasnogovornica Vesna Žnidarić Bolarić.
    Nepoznat je, međutim iznos dosadašnje štete, ističu policiji.
    Đakovačka policija podnijela je kaznene prijave protiv ukupno 11 počinitelja tih kaznenih djela, a materijalna šteta bit će poznata tek po zaprimanju odštetnih zahtjeva nadležnog državnog ureda, što dosad, kako navode u policiji, nije učinjeno.
    Hoće li se daljnja devastacija, pljačka i propadanje Mimoze nastaviti i dalje ovisit će prije svega o odnosu države prema svojoj imovini. Iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom najavljuju da je Mimoza uvrštena u program Projekti 100 u sklopu kojega se traže potencijalni vlasnici, odnosno ulagači koji bi bili voljni takve objekte staviti u funkciju, dakako, ukoliko pronađu svoj interes u tome.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog