Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Policija poziva na oprez i hodočasnike-pješake i vozače

  U marijanskim svetištima danas završava trodnevna priprava uoči sutrašnjeg blagdana Velike Gospe.
  Današnji program u Dragotinu počinje u 17 sati. U 17,30 je iznošenje slike Gospe Dragotinske, u 18 sati je pokorničko bogoslužje i pobožnost Križnog puta. Misno slavlje je u 20 sati, a pontifikalnu misu u 22 sata predvodi đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić nakon koje je ophod sa svijećama.
  Nadbiskup Đuro Hranić večeras u 19,30 predsjedat će svečanim misnim slavljem u svetištu u Šumanovcima kod Gunje – na poplavljenom području.
  Veliki broj vjernika očekuje se večeras i sutra i u Aljmašu, najpoznatijem slavonskom marijanskom svetištu, a slično će biti i u Ilači.
  Gužva se večeras očekuje i u Dragotinu, pa će na snazi biti posebna regulacija prometa, doznajemo od Vitomira Lučića, šefa prometne policije koji posebno poziva na oprez hodočasnike koji će pješačiti prema tom marijanskom svetištu.
  Osim uobičajenih uputa o kretanju cestom, te opremi, hodočasnicima pješacima preporuča se da sa sobom ponesu i vodu.
  Policija posebnu pozornost očekuje od vozača za koje je je predviđeno parkiralište na ulazu u Dragotin iz pravca Đakova. Najveća gužva očekuje se večeras između mise u 20 i 22 sata, pa će upravo u tom razdoblju biti i najviše prometnih policajaca koji će regulirati promet.
  Gužva i pojačan promet u i oko marijanskih svetišta očekuju se i tijekom sutrašnjeg prijepodneva, upozoravaju iz policije. .

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog