Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ove sezone i do 80 posto manje meda

  Ovu će godinu pčelari pamtiti kao jednu od najlošijih, a razlog je izuzetno loše vrijeme koje se odrazilo i na proizvodnju meda.
  Potvrdio nam je to i đakovački pčelar Željko Tomić koji tvrdi da stari pčelari ne pamte ovako lošu pčelarsku sezonu unazad pedesetak godina.
  “Ovako loše vrijeme za pčelu dugo nije bilo, od proljeća koje je bilo loše, pa je došla uljana repica koja je slabo medila, od bagrema ništa nismo dobili, slabo je medio i suncokret, a oni koji su išli na lipu i kesten vraćali su se sa velikim troškovima i minusima zbog svega toga smo mi pčelari morali pčele hraniti da nam prežive”, ilustrira stanje u pčelarstvu Tomić.
  “Pčela jednostavno nije imala za sebe, a ne da nama donese”, ističe Tomić pojašnjavajući da pčelinje društvo godišnje potroški 120 do 130 kg meda i oko 30 kg cvjetnog praha
  Ove je godine na ovom području, odnosno u Hrvatskoj, ali i u zemljama u okruženju; BiH, Srbiji i Mađarskoj, čak do 80 posto manje meda u odnosu na prošlu sezonu i to će značiti i nestašicu meda.
  Osim nepovoljnih meteoroloških prilika, na ovogodišnji prinos meda utjecali su i neki drugi faktori poput pesticida koji uništavaju površine za pašu pčela, a pojavile su se i bolesti, pa je prezimljivanje upitno za mnoge zajednice, upozoravaju pčelari.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog