Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Đakovčani u “Ledenom izazovu”

  Ledeni izazov, kojem je cilj upoznavanje i senzibiliziranje javnosti za bolest amiotrofične lateralne skleroze, dobio je i đakovačko izdanje. Naime nakon što je za ledeni izazov nominiran Mario Kladarić, glazbeni urednik Radio Đakova, on prozvao također našeg kolegu Jasenka Ivanetića.
  Prihvaćajući izazov Ivanetić je u tu priču uključio gradonačelnika Zorana Vinkovića, Mirjanu Adrić, direktoricu Radio Đakova i Dubravka Miholjeka.
  Prije polijevanja, direktorica Adrić najavila je uplatu u fond za oboljele od ALS-a, te za ledeni izazov nominirala dogradonačelnika Mirka Ćurića, SDP-ova saborskog zastupnika Damira Tomića i đakovačkog poduzetnika Antu Raspudića.
  “Koliko god sam ovih dana onako u prolazu čula priču o ovoj akciji, moram priznati da nisam znala točno o čemu se radi. Nakon izravnog poziva pokušala sam više o svemu saznati i odmah odlučila uključiti se.
  Ovaj prvi dio – polijevanje vodom, koji se možda čini suvišan i besmislen shvatila sam kao suosjećanje i kroz taj kratki trenutak neugode, proživjeti i podijeliti osjećaj hendikepa s ljudima oboljelim od te bolesti.
  Ovaj drugi dio – doniranje sredstava mali je moj doprinos za liječenje oboljelih i znanstveni rad na otkrivanju uzroka i pronalaženju lijeka”, pojasnila je direktorica Adrić.
  10585071_10203415100112416_360033310_n
  Gradonačelnik Vinković nominirao je osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića, Darka Ergotića iz Slavonskih lola i Stjepana Jeršeka Štefa.
  Đakovačka javnost podijeljena je o ledenom izazovu. I dok neki misle da je to “jedna velika glupost” i samopromocija, ne spominjući bolest, drugi smatraju da je ledeni izazov podigao svijest ljudi o samoj bolesti ALS, jer kako sami priznaju, vrlo su malo znali o tome prije ove masovne pojave polijevanja vodom. Svi se slažu da je uplata priloga smisao cijele akcije jer se tako i konkretno pomaže u istraživanju ove još uvijek neizlječive bolesti.
  O bolesti amiotrofične lateralne skleroze bit će riječi i u prvoj ovojesenskoj emisiji Dijagnoza u utorak u 13,15.
  Video snimke ledenog izazova mogu se pogledati na facebook stranici Radio Đakova. (Andrea Pešut)

  Foto:Zlatko Mesić i Radio Đakovo

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog