Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: Daleko veći udar na standard su poskupljenja za koja glasuju u Saboru

  fotografija 1Gradonačelnik Zoran Vinković odgovorio je danas na optužbe iz SDP-a i HNS-a o neopravdanom poskupljenju odvoza otpada. Njihov istup nazvao je političkom demagogijom, a poskupljenje opravdao ekonomskom logikom, odnosno ulaganjima i troškovima u novi sustav prikupljanja i razvrstavanja otpada, bez kojega bi Univerzal zapao u gubitke.
  – Ja sam očekivao da će i SDP i HNS biti daleko glasniji u Hrvatskom Saboru kada se podizao PDV umjesto da se smanjio sa 23%, prema Planu 21, koji očigledno više ne postoji, nego su revnosno digli svoje ručice za povećanje PDV-a na 25%, odgovorio je Vinković.
  Razdvojeno prikupljanje otpada na kućnom pragu zakonska je obveza od 1. srpnja i za sobom povlači povećanje cijena, ne samo u Đakovu već će se to dogoditi i drugdje, tvrdi Vinković. Da se u Saboru glasa za smanjenje ili ukidanje stope PDV-a na odvoz otpada cijena bi bila 58,55 kuna.
  – Poskupljenje od tridesetak kuna neće ni na koji način osiromašiti domaćinstva, iako sam postotak izgleda velik. Za određene kategorije, kao štfotografija 3o su staračka domaćinstva, samci, korisnici socijalne pomoći, postoje benificije. Daleko veći udar na džepove građana imaju odluke o poskupljenjima koje se donose u Saboru i Vladi, poput struje, plina, vode… poručio je Vinković.
  Poskupljenje odvoza smeća pravda milijunskim ulaganjima, u određenim omjerima Grada i Fonda za zaštitu okoliša, u investicije koje su pretpostavka za uvođenje novog sustava prikupljanja i razdvajanja otpada. Ističe sanaciju deponije i izgradnju kazete za prikupljanje otpada u vrijednosti 13 milijuna kuna, nabavku plavih kanti za 2,5 milijuna, isto toliko je i cijena novog kompaktora, naabvljen je i novi kamion za odvoz otpada, te uređena dva eko dvorišta. Sve to, kaže, iziskuje dodatna sredstva ili u proračunu ili kroz povećanje cijena odvoza otpada, kako se ne bi Univerzal gurnulo u stečaj.
  Poručio je također da se nitko neće obogatiti od prikupljanja sekundarnih sirovina, jer prihodi ne pokrivaju rashode.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog