Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sve povoljnija sigurnosna situacija u Đakovštini

  Stanje sigurnosti u Đakovštini, ako je suditi po statističkim podacima za prvih šest mjeseci ove godine, povoljnije je u odnosu na prošlu godinu, a đakovačka policija po rezultatima rada spada u sam vrh u Hrvatskoj, ocjenjuje načelnik PP Đakovo Rudolf Kolarić.
  “U prvih šest mjeseci evidentirano je 279 kaznenih djela, s tim da je kod 76 počinitelj bio odmah poznat, a operativnim radom razriješeno je 155 kaznenih djela što znači da je otkrivenost 76,4 posto”, ilustrira načelnik Kolarić.
  U prvih šest mjeseci ove godine evidentirano je i 109 prometnih nesreća, srećom bez smrtnih posljedica, ali je 9 osoba zadobilo teške, a 34 osobe lake tjelesne ozljede. Najčešći uzrok nesreća je nepropisna i neprilagođena brzina, pa je policija poduzela represivne mjere tako da je u tom razdoblju evidentirano 4.727 prometnih prekršaja, navodi načelnik ističući također i podatak o nastavku trenda smanjenja broja prekršaja javnog reda i mira kojih je bilo 98.
  Od ostalih događaja, u istom je razdoblju evidentirano i sedam požara, sedam samoubojstava i šest pokušaja samoubojstava i jedna nesreća na radu.
  Što se tiče organiziranog kriminaliteta, pojašnjava načelnik Policijske postaje Đakovo, na ovom je području najveća problematika vezana uz sferu nedozvoljenog posjedovanja oružja i takvih je slučajeva bilo šest u prvoj polovici ove godine, a u istom je razdoblju evidentirano i 29 kaznenih djela vezanih uz neovlaštenu proizvodnju i promet droga i 8 kaznenih djela zbog omogućavanja trošenja droga.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog