Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • SDP i HNS: Za poskupljenje ne postoje argumenti

  Poskupljenje odvoza otpada u gradu za 60 posto bilo je tema zajedničke konferencije za novinare đakovačkog HNS-a i SDP-a na kojoj su govorili čelnici tih stranaka i saborski zastupnici Ivica Mandić i Damir Tomić. Na naplatu dolaze, rekao je Mandić, objektivni, a još više subjektivni problemi koji pritišću Univerzal, a čiji je rezultat i enormno poskupljenje odvoza otpada u čijem selektiranju sudjeluju sami građani.
  – Znači, građani će razvrstavati otpad – plastiku i papir, taj dio netko će gospodski pokupiti i na tome ostvariti dobit, a građanin će platiti to što razvrstava. Nismo protiv modernizacije i razvoja, ali želimo znati kamo ide taj novac i na koji način će se koristiti, rekao je Mandić. Pozivajući se na praksu dugih jedinica lokalne samouprave koje su taj proces provele bez novoga opterećenja građana, Mandić je podsjetio i na pravila EU koja nalažu da se otpad naplaćuje prema količini.
  – Osnovna je zamjerka da nitko nije građanima objasnio zašto tih pet ili šest puta odvoza i zašto se ne naplaćuje prema količini otpada, izjavio je členik HNS-a.
  Predsjednik đakovačkog SDP-a Damir Tomić prozvao je vodstvo grada i Univerzala za nesposobnost i daljnje siromašenje građana.
  – Ne postoji raspored odvoza, Univerzal nema svoju web stranicu, ova vlast ni godinu i malo više od izbora nije bila u stanju formirati ni Nadzorni odbor, kante još nisu podijeljene, a računi su stigli, izjavio je Tomić. Postavio je i pitanje koja će tvrtka odvoziti papir i plastiku na kojem je natječaju izabrana. Kao pozitivan primjer uspostavljenog sustava prikupljanja otpada istaknuo je Općinu Semeljce, te predložio da se Grad pripoji toj općini.
  – Ako tamo postoji nekakva sposobna vlast koja ne radi na štetu svojih građana, onda kažimo – idemo tamo, ili promjenimo vlast, što je lakše, vidjet ćemo, poručio je Tomić.
  Čelnici HNS-a i SDP-a osvrnuli su se i na posljednju sjednicu Gradskog vijeća, za koju su rekli da predstavlja presedan po načinu donošenja nekih odluka, kao i nesvakidašnji prekid na točki koja je uvrštena na dnevni red. HDZ i HDSSB pozvali su na političku ozbiljnost.fotografija 3

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog