Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Razvrstavanje otpada i izvan kućnog praga

  Univerzal je najavio da započinje s odvojenim prikupljanjem otpada na lokaciji gradske deponije Vitika te u dvorištu uprave gradskog groblja i to po vrstama – staklo, čisti tekstil, metal, papir, plastika, glomazni otpad i električna oprema. Za svaku vrstu otpada predviđene su posebne posude – kontejneri. Spomenute vrste otpada, koji ne spada u kućni otpad, građani mogu besplatno dovoziti na navedene lokacije od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 16 sati.
  Iz Univerzala također najavljuju da će se plave posude, čija je podjela građanima još u tijeku, prazniti svake prve srijede u mjesecu, a žute zavezane vreće odvozit će se prvog petka u mjesecu.

  …………………

  Ne stišavaju se, međutim, reakcije na poskupljenje odvoza otpada. Građani smatraju da je poskupljenje od 60 posto preveliko i znatno opterećuje kućni budžet. Osim toga, korisnici koji još nisu dobili plave kante, smatraju da im se neopravdano naplaćuje viša cijena odvoza već od 1. srpnja, što je vidljivo na uplatnicama koje stižu posljednjih dana.
  U Univerzalu, pak, pojašnjavaju da nova cijena odvoza otpada nije usko vezana uz plave kante, već uz cjelokupno novi sustav prikupljanja, razvrstavanja i odvoza otpada koji je stupio na snagu 1. srpnja. Plave kante samo su jedan segment novoga sustava, kao i spomenuta, uvjetno nazvana reciklažna dvorišta za prikupljanje i razvrstavanje otpada koji se ne razvrstava na kućnom pragu.

  ……………..

  U svojoj reakciji AKCIJA SLAVONSKO BARANJSKIH UMIROVLJENIKA, čija je povjerenica Kata Katana, smatra, pak, da je poskupljenje poseban udar na standard najsiromašnijih, posebice umirovljenika, kojima veći broj pražnjenja kanti ništa ne znači, jer mjesečno otpadom napune možda tek jednu kantu. Akcija Slavonsko-baranjskih umirovljenika poziva gradsku vlast i gradonačelnika Zorana Vinkovića da stanu u zaštitu malog čovjeka i obračun odvoza otpada vrate na staru razinu, barem za umirovljeničku populaciju. plave kanteplave kante

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog