Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Popunjena većina mjesta u srednjim školama

  Ako je suditi po prijavama, đakovačke srednje škole u prvom će upisnom roku popuniti gotovo sva predviđena mjesta za upis u prvi razred.
  U Gimnaziji Antuna Gustava Matoša, kako ističe ravnatelj Zlatko Mrkić, već tradicionalno sva se mjesta popune u prvom upisnom krugu. “Veliki je interes za ukupno 137 mjesta u pet razrednih odjela; jedno matematičko, jedno jezično i 3 općeg usmjerenja i sva su mjesta popunjena”, kaže Mrkić.
  I u Ekonomskoj školi zadovoljni su zanimanjem za upis u tu školu, navodi ravnateljica Snježana Marić. “Planirali smo upis dva ekonomska razreda po 28 učenika, dva za zanimanje komercijalist po 26 učenika, jedno za zanimanje poslovni tajnik 25 učenika i jedno odijeljene za zanimanje prodavač 25 učenika”, pojašnjava ravnateljica uz konstataciju da bi eventualno moglo ostati koje mjesto za zanimanje prodavač.
  U Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata, koja ove godine upisuje 242 učenika, također će biti popunjena većina mjesta, tvrdi ravnatelj Mirko Ćurić.
  “U prvom krugu su popunjena sva mjesta u četverogodišnjim zanimanjima, a ukupno je ostalo 20 slobodnih mjesta najviše u zanimanju stolar (6), zidar (također 6) i po nekoliko mjesta u zanimanju plinoinstalater, fotograf..”, navodi Ćurić.
  Upisi u srednje škole, nakon prošlogodišnjeg uvođenja elektronskih prijava, protječu uz manje nervoze u odnosu na ranije godine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog