Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • ORaH proziva zbog poskupljenja i zatrpavanja bajera građevinskim otpadom

  Nastavljaju se reakcije na poskupljenje odvoza otpada. Danas se oglasila Gradska organizacija ORaH-a koja u priopćenju konstatira da trenutna razina gospodarenja otpadom u gradu Đakovu nije zadovoljavajuća, a razlog za povećanje cijena vidi u načinu vođenju poslovne politike domaće komunalne tvrtke. orahOraH upozorava I na kršenje Zakona, odnosno Plana gospodarenja otpadom koji je usvojilo Gradsko vijeće I izigravanje javnog interesa, a jednim od lošijih primjera toga kršenja navodi zatrpavanje bajera građevinskim otpadom u Ulici Franje Račkog, iza Kauflanda.

  – Taj otpad nastao je pri izgradnji kružnih tokova, preuređenjem gradskih prometnica, te rušenjem objekata. Otpad je u vlasništvu Grada, ima ga na tisuće kubičnih metara, a u bajerima se našao uz blagoslov vodećih ljudi Đakova. Dio tog otpada završio je i na jezeru Jošava. U bajerima je završila i veća količina nadgrobnih spomenika sa đakovačkog groblja, što je prilično bizaran slučaj. Navedeni nadgrobni spomenici bili su vlasništvo Univerzala, slijedom odredbi Zakona o grobljima, tvrdi tajnik OraH-a Željko Kajtar.
  Podsjeća na Zakon i Pravilnik o gospodarenju građevnim otpadom. Onaj tko snosi troškove mjera gospodarenja otpadom, financijski je odgovoran i za provedbu sanacijskih mjera zbog štete koju prouzročuje, pa bi, uz povećane naknade građanima za odvoz smeća, i Grad bi mogao imati dodatne izdatke za sanaciju divljih odlagališta otpada, što za sobom povlači i određenu odgovornost, zaključuje se u OraH-ovom priopćenju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog