Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovčanin s Havaja bodrio hrvatsku reprezentaciju i na SP u Brazilu

  Završnica je Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Utakmice se igraju još večeras i sutra, kada se odlučuje pobjednik. Među malobrojnim Hrvatima koji su sebi mogli priuštiti odlazak u zemlju nogometa je Đakovčanin po rođenju Nikola Maričić, koji već 35 godina živi na Havajima. Zaljubljenik u domovinu i nogomet, ne propušta nastupe hrvatske nogometne vrste bilo gdje u svijetu, pa tako ni u Brazilu, gdje je pratio sve tri utakmice “kockastih”. Nakon Brazila stigao je i u svoj rodni grad. Saznavši za to, zamolili smo ga za kraći razgovor u kojemu je pojasnio svoju veliku ljubav prema sportu, posebice nogometu kojega je kao dječarac igrao u tadašnjoj đakovačkoj “Slobodi”, i domoljublje kao poseban motiv.
  – Gledao sam prvu utakmicu u Sao Paolu, bio je to veliki doživljaj, veliki je doživljaj prisustvovati otvorenju koje je pratilo dvije milijarde ljudi, bio sam ponosan kao Hrvat. Igrali smo dobro protiv Brazila, nije bilo malo sreće, suci su nas pokrali i tako se to dogodilo. Ali bio je ponos biti tamo, kao i poslije utakmice kada su ljudi čestitali Hrvatima, govorili da smo pokradeni… Drugu utakmicu smo letjeli u Amazonu, u Manaus, Hrvati su tamo, nakon utakmice s Brazilom, bili “veliki hit”… Bio je to krasan doček… Nisam razočaran zbog ispadanja, mi smo napravili više od očekivanja, prošli ciklus kvalfikacija, stigli smo tamo, igrali smo dobro protiv Brazila, uz malo sreće moglo je biti neriješeno, igrali smo dobro protiv Kameruna, a Meksiko je bio bolji i to je to, kaže taj sportski zaljubljenik i veliki fan hrvatske nogometne reprezentacije koju prati gotovo u stopu.
  Za završnicu prvenstva prognozira Njemačku kao pobjednika:
  – Ja mislim da bi Njemačka trebala pobijediti, ali nikad se ne zna. Njemačka je veliki favorit, smatra. A hrvatska reprezentacija na podršku s tribina 72. godišnjeg havajskog Đakovčanina Nikole Maričića, bude li sve u redu, kako kaže, može računati već za dvije godine na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog