Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Oporbu zanimaju stvarni razlozi odgode sjednice GV

  Đakovačku oporbu, odnosno vijećnike i čelnike SDP-a i HNS-a, koji su održali zajedničku konferenciju za novinare, zanimaju stvarni razlozi odgode 9. sjednice Gradskog vijeća.
  “Otkako je HDZ upao u vlast u gradu situacija u gradu je sve gora, a to je posljedica sukoba u toj stranci”, konstatirao je predsjednik SDP-a Damir Tomić istaknuvši da su građani taoci neslaganja u HDZ-u. Ocijenio je sramotnim ponašanje predsjednika Gradskog vijeća kojega je prozvao što nije našao vremena za susret s litvanskim izaslanstvom, poljskim veleposlanikom i izaslanikom ministrice kulture koji su boravili u Đakovu.
  Za Ivicu Mandića otkazivanje sjednice Gradskog vijeća znak je da ne funkcionira koalicija HDZ-a i HDSSB-a jer nisu imali “dovoljno ruku da bi proveli pojedine odluke koje su bile predložene za ovu sjednicu”.
  “Umjesto o razvojnim projektima raspravljaju o pozicijama vođeni isključivo uskogrudnim osobnim interesima “, kazao je Mandić, dok SDP-ov vijećnik Josip Matkov ističe da su naprasno otkazanu sjednicu mogla voditi dvojica potpredsjednika koja su za to i plaćena.
  I buduću vijećnicu HNS-a Ljiljanu Pološki Jurjević, kao i SDP-ovu vijećnicu Vlatku Berc zanima koji su stvarni razlozi za odgodu sjednice Gradskog vijeća posebno imajući u vidu da se gradska koalicija još donedavno hvalila učestalim zasjedanjem Vijeća.
  Zbog svega toga, a posebno zbog izostanka razvojnih projekata, oporba poziva gradsku koaliciju HDZ-a i HDSSB-a da odstupi.

  Oglasio se i predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo koji je najavio da će se 9. sjednica Gradskog vijeća održati kroz nekoliko dana. A odgovorio je i na prozivke vijećnika i čelnika SDP-a i HNS-a.”Iznimno cijeneći mukotrpni profesionalni politički rad koalicijskog dvojca Ivice Mandića i Damira Tomića, držim da bi građani od njihova slikanja na trošak grada, bili puno zadovoljniji da su u protekle dvije i pol godine u Đakovu ta dva saborska zastupnika realizirali bar neki kapitalni gospodarski projekt Vlade RH u interesu svih građana Đakova. O radu tog zamjenskog saborskog zastupnika iz susjedne izborne jedinice gospodina Ivice Mandića, nedavno su svoje mišljenje rekli i dojučerašnji mu stranački kolege, ali i građani Đakova kada su njegovu cjeloživotnu političku demagogiju ocijenili tako da je u koaliciji u svom gradu jedva prešao izborni prag.”

  Soldo je pozvao đakovački SDP i ostale stranke da podmire svoje dugove prema Gradu.” Budući da đakovački SDP danas duguje gradskoj tvrtki Cito preko 60.000,00 kuna za najam prostora i režije, pozivam njihovu odgovornu osobu – predsjednika i saborskog zastupnika Damira Tomića da prvo plati dugove svoje stranke Gradu Đakovu, jer dok građanima stižu ovrhe zbog nekoliko kuna neplaćenih računa krajnje nekorektno je da đakovačka takozvana Socijal demokratska partija i njene vođe drže nekakve lažne moralne lekcije.” Upravo će se dugovi političkih stranaka naći na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća, rekao je Soldo. “Stoga ću već na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća, koja će biti održana kroz nekoliko dana, čim se prikupe traženi materijali i o dugovima stranaka prema Gradu, pokrenuti inicijativu da se javno objavi koliko koja stranka duguje gradu, te da se svim političkim strankama uskrati isplata sredstava dok ne podmire Gradu dugove za komunalnu naknadu, odvoz smeća, vodu, najam i režije.Krajnje bezobzirno je da im Grad isplaćuje sredstva a da stranke istodobno ne plaćaju svoje račune Gradu.” (RI)

   

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog