Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mjesec dana Vezova

  Ovogodišnji 48. Đakovački vezovi održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković, predstavljajući program smotre, koja je, kako je rekao, postala prepoznatljiva i izvan hrvatskih okvira.
  “Program počinje danas Lipanjskim večerima u Kondriću i trajat će sve do 6. srpnja, a kroz čitav program očekuje se oko 14 500 sudionika, a 5 tisuća sudionika proći će u vezovskoj nedjeljoj povorci”, rekao je gradonačelnik Vinković.
  Ovogodišnji Vezovi bit će otvoreni 4.srpnja programom pod nazivom “Nekad bilo, sad se snilo”, autora Mirka Ćuriaća kojemu je kao predložak poslužilla jedna Matoševa priča s početka prošlog stoljeća, kojom će se oživjeti predratna Slavonija.
  Predsjednik folklornog odbora Tomislav Vuković najavio je da će na Vezovima sudjelovati 65 folklornih skupina iz svih hrvatskih županija, te gosti iz Kanade, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke i Slovačke.
  I ove godine posebno se vodi računa o promociji Đakovačkih vezova, a uz dosadašnje medije, naglasak je na on line promociji na društvenim mrežama, rekla je Marija Burek, direktorica Turističke zajednice grada Đakova. (D.M.)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog